Tuesday, August 30, 2011

Kebencian Terhadap Hari Raya Tak Dapat Dibendung

"Kamu bilanya nak kahwin?"

"InsyaAllah tahun depan, makcik. 31 haribulan Februari."

"Ha elok benor le tu. Awak pun dah tua."

Ai makcik, dah kahwin pun bodoh?

54 comments:

hinggap said...

ahahahahaha...marah sgt nehh

Watak picisan said...

oh, i hate Hari Raya too

sarah hanafiah said...

me hate too grr

PENCONTENG said...

kau kena ajar makcik tu jebon. bagi cerdik siket.

~fiOnAbEE~ said...

good one! hahahahhaa

aku.mamalia.wanita said...

Pandai makcik tu buat lawak. Tp bengap tang taqwim

RoyRMY said...

hahaha.... terkono den...

nil said...

elok jugak tarikh tu. slmt hari raya!

-hazen said...

gambar makcik bodoh

shazlea shayla @ maria said...

muahahhaahah... alasan terbaek!!

faxxi said...

dulu dia br belaja smpai januari, che'gu da mati.huahuahua

|| A r a W a n i || said...

Ahahahahah~~~
such a great answer..

good..

Shepha said...

tanya balik,

"makcik bilanya nak mati?elok benor le tu,makcik pun dah tua"

apize rC said...

haha..

Addam Juhari said...

isu sentatip tuuu

Zie said...

oke lah, consider makcik tu nyanyuk bab2 bilangan berapa ari bulan dua ada..hahaha..

wani ezryl * said...

abaikan je soalan2 sebegitu. haha. selamat hari raya, junad! :)

Didi G said...

One of my friends asked, 'Apasal tak kawin lagi. Bukannya susah pun.'

My response: 'Ye lah, kau pun boleh kawin kan.'

Take that!

p/s: Glad you are back blogging!

Azlan Mohamed said...

bangang, macam Arsenal. haha

nadiakamal2 said...

good one! i nk ciplak idea ni boleh ye?

Pesona Algebra said...

ishh3 Makcik2...

drucella said...

TERIMA KASIHHHHH kerana mengepost kembali

Dean said...

I missed your writing, jebon.

Along said...

Sentap!!

Dha kawin, soklan lain plak..."Ko bila nak ada anak?"

Dah ada anak, still kepochi ngan soklan lain.."takkan sorang je anak ko, bila nak tambah?"

Dha anak 3 cam aku ni pun, soklan bodoh lagi..."takkan girl je semua anak ko, bila nak ada boy?"

Bangang!

xayra ahmad said...

aku pn ad kbncian yg same time raya tp lain sebab la skit..

Syafiqa said...

Haha :p tu la kan.. btw nak tny, memang x leh follower ke? Sebab blog nie memang best! Lawak, buat saya gelak banyak kali, example, darah bangsawan :P haha :D

Salam aidilfitri :D

Aki said...

ahahhaha sengal.

sarah said...

selamat aidilfitri! (:

Anonymous said...

HAHAHA kekek!!

RinnAzrinah said...

hahahaa.... kalo ikut kalendar Islam pun... bulan Islam ade 29 hari je... kalendar omputeh pun, feb sampe 28hb je.. thn lompat pun 29hb je... mane dtg sampe 31hb tuh?... hahaha... sesekali ko update.. mmg menggeletek jiwa raga laaa... terbaik punye...

Anonymous said...

masa itu kehidupan
masa bertambah
umur berkurang
tanyalah diri
apakah yg tlah dilakukan dgn umur kita dan kalian?

Anonymous said...

aku plak tahun ni start benci raya... org syahdu2 minta maaf dia wat taik

saRah said...

jeBon~ update please,,!

Anonymous said...

Apsal aku baru jumpa ko py blog? Terbaeekkk !!

oranglidi said...

mencelah: blog kisah juno tu memang lawak gilos.

Umie Artoqiemie said...

aiehh? haha

[sutera kasih] said...

hahaha..lucu makcik tu

anamizu said...

mmg nicelah jawapan hang bro! ;)















cik ana.

**::CIKNUURUL::** said...

jebon sengal,..dn makcik tu pon sengal,.hahahhaa,.adoii,.

absolutely has said...

hello jebon. bila nak update blog?

*SiRibenMerah said...

hate this question too..but love your answer..

hehe..

cik yuki said...

haha sengal gila !

tie fatimah said...

my sis plg teruk kena tanya soalan bila nak kawen

marina anakcikbob said...

typical malay kan? kan?

EZAN IDMA said...

tarikh tu mmg takde la kan haha

Ibu said...

boleh boleh boleh
kau pun boleh kawin la
Kerudung

Sprei Anak said...

aku pun nak kawin la...
in planning

taknikahtakpe said...

Tak nikah tak pe..

Jangan tak kahwin..hehe

Dont let the Arab deny you your sex life muahaha...

Jadi lain kali nampak awek cun tu cuba la.

Awek ni pun tunggu lelaki cuba.

Ko patut tgk Ombak Rindu. Pompuan pakai tudung pun boleh pakai.
Cuma kena psiko sikitlah.
Jgn gelojoh.

Kalau dia ajak kahwin hah...habis ko hehehe

Peninggalan said...

Hahaha,

Macik tue xtau kot bulan Feb x smpai 31. Sian die..

Nana said...

mak cik tu x prasan la tuu..haha..kan da kena.

afayufu said...

mak cik tu dh tua ....

La Cocca Di Papa' said...

bukan bodoh, pekak kot...dia tak dpt dgr dgn jelas tarikh tu...maklumla dah berumur....

Ragil said...

:)

Nahla Fashion said...

keren blog nya, ikut promo yaaa :)
mencari sarimbit keluarga untuk lebaran disini tempat nya http://busanamuslim.co/
menerima sistim dropship juga :)