Tuesday, November 2, 2010

Tak Perlu Tipu

Ini adalah untuk para wanita yang selalu menggunakan alasan "Datang bulan" bila ditanya mengapa tidak sembahyang.

Apa kata kalian berhenti saja menggunakan alasan itu?

Berterus-terang.

Beritahu perkara sebenar.

Sebenarnya kalian takut untuk sembahyang, bukan? Kalian takut untuk berwudhuk, bukan? Kerana berwudhuk boleh mengakibatkan muka tegang macam Anita Sarawak, bukan?

Aku dah agak dah.

95 comments:

syer. said...

hahahaha..ngeng punya entry..hahaha

Misae Nohara said...

baguslah kalau macam tu. x payah lagi bayar mahal-mahal nak buat rawatan tegangkan kulit atau plastic surgery. kan?

Anonymous said...

hahaaa. sengal.

Anoneemus™ said...

Bukan, tadi mekap dah sejam. tak sempat nak mekap klu amik wudhu'.

saya; AISA. said...

kalau lelaki?

princess_eryna said...

kah...kah...kah.... x sempat nak make up wei.... make up jer amik mase yg sgt lame berbanding ngan amik wudhuk + solat...huhu...

jgn harap aku nk buat die jd isteri aku! said...

aku benci pompuan macam tu!serius

fezaL Mohd said...

hahaha . ko terbaik punya alasan !

idAti mALek said...

ade ke??!

Encik Ariff said...

Headshot!

Che Ta said...

yee.. takuttnyeee....

Organik said...

belum mandi wajib , kot.

r.k said...

kan , anita sarawak tegang sangat muka dia ..

aku suka belog ini said...

tak baik ngumpat anita sarawak!

weed something out said...

oh anak mat noq.

berkalian kalian ang noo

sisleyxmex said...

mengata dulang paku serpih. kahkah!

Kabus said...

haha. suka ini entry.

sungguh. kebanyakan alasan sebab tak sempat makeup.

kamon,
bukankah dengan berwudhuk muka akan lagi bertambah seri?

.
.
anita?

takpa, makan tempe pn kulit muka mampu jadi tegang. arghh.. u know what i mean

miralatiff said...

Aku tak paham ape kaitan, bagi alasan "datang bulan" dengan perasaan takut nak sembahyang?

fndrocka said...

Mekap beli mahal

aida cy said...

pe susah, amik la wuduk dulu baru make

Anonymous said...

tumpang juga...hehe

ingin menceritakan satu al-kisah, bukan niat mengumpat.. tp begini ceritanya...

suatu hari lps aku selesai solat maghrib surau nih,masa aku tgh bersiap2 nk pakai tudung, de sorang kakak ni tanye aku dah masuk isya ke. aku jwb la lom lagi tp de 10min lagi nak masuk. jd kakak tu bertungkus-lumus la gi amik wuduk.

masa aku nk kuar tu, aku bertentang lah mata dgn kakak tu. Tp aku mula kompius melihat muka kakak tuh. sbb muka dia masih bermake up lps amik wuduk?

Haaiiihh... apo la nak jadi ni? Make up lagi penting daripada sempurnakan syarat solat di depan Allah..
Wallahu 'alam..

hEMoHemO87 said...

haha..mmg dulu kak nita pnh ckp muka dia tegang sbb air wudhukk..
(maseh xnak ngaku sbb botox tu..huhu)

Anonymous said...

ko rasa kan jebon, muka anita sarawak tu glow in the dark tak?

aku rasa glow in the dark..

ayen =D said...

hahaha.toing betul..

shazika said...

kdg2 ad jugak member2 aku kasi alasan ni. aku tau la wktu period dia bile. x munasabah kot period berbulan2

matadore said...

dasar penakut.

keh keh keh

Anonymous said...

omg, aku penah kenal org mcm Anon kat atas tu ckp. kata nak solat, pegi rumah aku masa raya, kononnya nak ambik hati bakal mak mertua dia laa, "oh, nak tumpang solat", tuptup aku tgk, lepas ambik wudhuk, make up tebal 17 lapis dia tu still melekat kat muka. what the what?? rambut yg dia SET from pagi td pun masih keras atas kepala. ya allah, puh-lease! aku bkn nak ngumpat, just wanted to share my experience wit THESE kinda people. igt la skit, solat tu kerana Allah, bkn kerana nak menunjuk yg ko tu rajin sembahyang (eventho tak penah smbhyg pon sblm ni, mcm aku taktau)!
nauzubillah.

Ayyman Rahim said...

Hahaha selalu dengar perempuan bila tanya solat ke tak bagi alasan tak boleh solat. Awat la lagu tuu.

Anonymous said...

hahaaha..akhrnya jebon hupdate gak blog dia... last i bkk dulu sblm kawin. ni dah ade anak sorg, baru dia on balik.. i ingat kamu sudah tidak menulis lagi jebon? huu~

plankton said...

cik anon di atas,

he3...punye la dasat penantian..sampai da kuar sorang erk..ha3

papepon tahniah kat blogger pasal blog ni mmg bes pon "(tataw nape..tp mesti jgk nak lawat hari2) even tau xkan update hari2..:)

about this post::
heh..ade ke org cam tu..dasat!

Anonymous said...

aku bukan nak ngumpat... hahah!

redbean said...

padu punye lahh entri ni..hhahahha

Azierazwan said...

selalunya alasan ini diberikan oleh orang yg cetek pengetahuan ttg agama...

Suey Al zahra said...

sarkistik yg amat bagus..

~masalifah~ said...

sayangkan mekap, tinggal-tinggalkan smayang ;p

| Larasephia | said...

pergh,ini mmg entry paling smart di dunia.

Merryn said...

aiks... Anita pulak jadi sasaran...

aleen aiden said...

glow in da dark?muahaha.anon mane yg bernas sgt nih?geli hati sungguh dibwatnye.hadess..

Db Cooper said...

haha, nice 1 bro, kasi panas

Anonymous said...

ok gua tak tahu nak defend diri yang guna alasan period, atau nak defend nek anita sarawak dah ni.

haha!

Ahmad Tongkeng said...

he he he he bagus
hasil tulisan yg aku gemar di sini.

aku nak LIKE

Anonymous said...

anita sarawak glow in the dark? hahaha dem kejam gilak.

aliahhasanah said...

HAHAHA! klaka klaka :)

mun said...

haha sebenarnya malas. apa susah nak sebut perkataan malas? konon kasi alasan period. heh! period!

rinai said...

hahahahahhaha

micro said...

Bagi pendapat aku, orang yang selalu make up ni harus sedia ada make up removal dalam handbag utk clearkan eye liner before ambik wudu'. Kalau sayang sgt make up pun x guna sebab secara hakikinya, mekap tebal memang sgt horror dan buruk.

Setakat nak tempek bedak + eye liner after solat tak sampai 5 minit pun aku rasa.

Jangan sampaikan kita mahu tampak sempurna di depan manusia sehingga kita lupa kesempurnaan kita kepada Nya.

hafiz terompahkayu said...

betol tu.hahaha
kak nita special beb.

buDAK keCIK said...

ape pnye bangang guna alasan tuh??
dh expired kot.
ak paling pantang kalu dorang bg alasan cam2~!

kalu zmn skolah ak dlu, cikgu ak msti nk check utk gadis2 yg bg alasan tu.
pdn muka~!kna raba free2.kahkah

:) said...
This comment has been removed by the author.
balqis said...

Dear Jebon,

aku tringin nak tgk muke kau.

BTW, aku lebih muda dr kau.
10++ lagi muda.
Maafkan aku sbb gune aku kau.
;)

Dtgla blog aku,

abigmouthtalking.blogspot.com/

Nurul Syamimi said...

hahaah..first baca macam haaa? ade ke orang camtu..
last2..wakaka..u funny dude!

Zie said...

salam..

bagus benar awk punye ayat....padan muka org yg malas solat..sape makn cili, dia la yg rase pedas..

Anonymous said...

bley tlg update cpt skit x??
aku tgh stress nie jebon!!!
i need my remedy desperately now!!!

me said...

jebon jebon jebon... di mana kamoooo.

Shahida Shariff said...

hahahahahaha...... thats kinda stop me... :P... funnies...

irahehe said...

hahahahaha.x pasal2 anita sarawak kene.

XD

Aizat Jamal said...

haha anita sarawak??


http://blogakuwey.blogspot.com/

Aku Ibu Muda said...

ngehngehngehhh...bagi sentap sikit!

Nak hadiah Beads Blouse? Jom Join GiveAway ni

Entry Terkini:

Ragam Keluarga Inchik Moza - Bila kakak pakai baju melayu
Dunia Aku Ibu Muda - Orang lain pon nak smayang jugak

Anonymous said...

bknnya lm sgt pun nk mekap balik lps smayang. mekap ringan2 dh la. mekap mcm org nk pegi kawen tu mmg la lama. elok2 lps smayang zohor, mekap2 dh masuk asar T_T

alfablue7 said...

ok lps ni xnk tipu dah

Cik Ruby said...

hai jebs! aku tau ko tengah baca komen ni. Tolong update please!

copycat said...

haha..lawak tul bile bace entri nie.
nak lagi2.

camner nak follow blog ko jebon?
takde button follow pun.haku jakun skit.

cik naddya said...

hahaha. proses pemerlian berlaku d situ. kah kah kahh

hamzah ian said...

keh keh.. sempoi

1001 penawar penyakit said...

ehehe ye ker?

Macham Iz Punye said...

HAHAHAHAH. lama tak hapdet, bunuh kang.

Anonymous said...

hapdet plsss...

HambaMaya said...

blog tuan mmg terbaeeekkkk..

Mainur Hasnah said...

ouchhh..
perghhhh dalam betul tu... huhu

afzan said...

bila nak update lagi

CinderLaLa said...

toing....toing... bila nak update???! huk!

nurliz aziz said...

Haha.. Anita Sarawak kalau bace ni, mahu kene stroke, makan dalam beb entry ngko.. keke.. kewless..

Anonymous said...

gile lama tak update woi!

PUTUBAMBU said...

heheheh..sabor je lah..

Anonymous said...

john pahabaq?

faxxi said...

aku terus jatuh chenta kt blog ko jebon. hapdet la hari2.best best

kotak said...

hahahaha...rase nk gelak guling2 je. weng..~ ada ka...

h3ejau said...

apdetla lagi...

yurn said...

macam2 alasan ader...

s.u.h.a said...

takut makeup tanggal.

Petite Cherie said...

Hahahahha!! Epic, Jebon

miraminho said...

hahahahaha aku ikut je ko pompuan memang camtu ^_^

Anonymous said...

Kamumemangasuuu...

Anonymous said...

Persal ko tak jadi pelukis? Kat dlm lat the muzikal kan mak ko fening asyik marah ko conteng dinding rumah?

mart gee said...

aku copy entri hang. tribute to jebon http://chaisiangsiang.blogspot.com/2011/04/gambar-terbaru-aku-selepas-potong.html

tq :)

akikumaru said...

ngehngehngeh..

jual rumah di kemang said...

yang lagi mau jual kebun sengon mau bagi info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon bagi yang suka bertani

jasa ekspedisi said...

mampir nich dari JAKSEL...

Mak Piah said...

Bila awak senang, update ye Jebon.

manusia said...

CAN SOMEONE TELL JEBON TO UPDATE HER BLOG PLEASE?

Lieyly ︱ Alia said...

terbaik ;)

Mr N said...

Believe it or not guys will give the same reason too. Girls will use ABC (Allah Bagi Cuti) and guys will use BMW (Belum Mandi Wajib). If girls afraid to look like Anita Sarawak? Guys afraid to look like what? XD

Nadia said...

hahaha gila sarcastic!!

Anonymous said...

I'm no longer positive where you'rе getting yоuг info, hоweѵer gоod topic.
I needѕ to sреnd some time leаrning much morе or figuгing out morе.
Thanks foг fantаѕtic info I was on thе looκout for this info for my
mission.

my wеbsite: cheap party pills

Nahla Fashion said...

keren blog nya, ikut promo yaaa :)
mencari sarimbit keluarga untuk lebaran disini tempat nya http://busanamuslim.co/
menerima sistim dropship juga :)