Tuesday, March 3, 2009

Entri Separa Lucah Pertama Aku

Rakan aku, Syed Husni, pantang bila sesiapa membuat kesilapan mengeja atau tatabahasa.

Sangat pantang.

Aku tersilap eja nama Accapan pun dia marah (Tahulah muka macam Accapan, janganlah sensitif sangat!). Dia akan betulkan dengan cara lembut, tapi selalunya kasar. Terpulang pada situasi.

Aku pula tak kisah sangat kalau orang nak salah mengeja atau salah tatabahasa. Kecuali kalau orang tu ejek aku tak pasal-pasal. Benda begini tak berapa annoy aku sebab aku pun kadang-kadang salah eja (contoh : aku eja Accapan sebagai Acappan).

Tapi, ada beberapa kes yang aku tak boleh tahan. Aku rasa kena betulkan juga.

Contohnya, Fauziah Latif dan Fauziah Ahmad Daud sewaktu menjadi juri pertandingan Malaysian Idol dan Akademi Fantasia.

Apabila ada peserta yang tak berapa fasih berbahasa Inggeris menyanyikan lagu Inggeris, mereka akan kata "Adik, proNOUNciation tu kena betul dik, ya. Nanti suruh cikgu-cikgu ajar proNOUNciation yang betul ya." dengan nada suara yang paling lantang.

Peserta-peserta tu pun akan tersipu-sipulah sambil mengangguk-angguk dan merundum sedikit tahap keyakinan diri mereka.

Macam Magenta pernah kata, ibarat mengambil tip diet dari orang gemuk.

Perkataan itu sebenarnya ialah proNUNciation.

Aku tak kisah kalau ada yang bersembang dan masih sebut proNOUNciation. Tapi Fauziah Latif dan Fauziah Ahmad Daud ini aku terkisah sebab mereka menyuruh orang untuk pronounce betul-betul, tapi mereka sendiri pun salah pronounce.

Ada lagi satu perkara yang aku perlu ambil kisah tentang sebutan :

Semalam, ada seorang lelaki kurus bermisai nipis di tempat kerja sementara aku mengomel seorang diri. Mungkin juga dia sedang bercakap dengan aku, sebab hanya kami berdua saja di pejabat ketika itu.

Aku tanya, "Kau kenapa?"

Dia jawab, "Aku runsing ni!"

Aku tanya lagi, "Kenapa runsing?"

Dia jawab, "Aku tak dapat konek la.... Aku stress!"

Bila mana-mana lelaki kurus bermisai nipis cakap kat aku yang dia runsing sebab tak dapat konek, memang aku akan tersentak secara automatik... (Sebab aku suci)

Aku diam..... (main solitaire)

Dia berkata lagi dalam nada yang marah, "Wei, kau tolong call kan TM sekarang. Tanya dia orang apasal aku tak dapat konek kat internet ni! Bengang betul aku!"

Connect connect connect!!!
Bukan konek laaaa, bodoh!!

203 comments:

1 – 200 of 203   Newer›   Newest»
KV said...

ahahahahaa...
terkesima akak jap!!

Zaini said...

PUNDAR!!

haha.

pipiyapong said...

Wah..ini memang lucah. Gua kasi 3 kapak..

dila r. said...

dan kawan aku pronounce bluetooth sebagai blutoh. lepas tu tuduh aku lucah.

shakira said...

haha ya mmg rmi org still sebut 'konek'. dl dlm klas ad org sbut 'konek' bile lctr tanye, mmg satu klas glak. kotor btol bunyinya.

miezi said...

was it purposely? saja dia nk gurau dgn ko tuh jeb :)

sciatic blurr said...

hahahaa..lawak2..hm suci2 kn la otk tu dr pk bnci LUCAH!!!huhu..nyway best!!

LizHairi said...

hahahahhaahaha!!!!!!!!!!!

Poyo said...

Damn tul la lelaki kurus bermisai nipis tu.. wakakaka...

AHMADSUFI6177 said...

hak3... kelakar tul.... itu sebb kau ni suci kot... sebb tue xpaham.. bagi yg dah biasa mcam aku... suma istilah dah pernah keluar... hehe

eyda said...

biase la tu, fauziah ahmad daud pronounce kene pun kenek...

And officemate aku pronounce correct jadi korek...

Ape nak buat dek non?

Framestone said...

cet..aku pun sellau gak terkena cam nie..yg ckp pulak tue gadis2 yang nampak masih suci huhu

dina said...

seb baik aku dah cukup umur... hahaha...

Silverleaf said...

wahahaha......

My Spirit Finger said...

ish!! lucah..lucah...

zeela lalala said...

mwahahaha. bongok gile! aku keje kat TM. ko call aku skrg jebon. biar aku konek kan line ko. lucahs btol!

Azzam?? said...

akhirnya.. junz berbunyi.. ko nak aku penuhkan notification ko lagi tak beb?? xD wahahha

s h e said...

*pengsan*


betul betul betul. kalau benda lain nak salah pronounce tak pe lagi, tapi yang satu ni memang strictly prohibited.haha lucah siot!

kurang pendengaran said...

hahah memang entry separa lucah ko hehehe...

Izuan said...

Husni memang macam tu. Kita kenalah menerima dia seadanya. Bukannya dia minta jadi macam tu *muka sayu*

Apa pun entri ini sungguh lucah. Aku rasa komen untuk entri ini sahaja pasti akan mencapai tahap "box-office". Congratulations in advance!

Aku dah edit komen aku ini beberapa kali sebelum aku klik "Publish your comment". Nanti tak perlulah Husni penat-penat betulkan huhuhu.

tia said...
This comment has been removed by the author.
tia said...

gila dahsyat..
dulu pown b4 kita orang msuk kelas lec garang..
kt orang alwiz tersebut natang tuh..secara tak sedar..
pastu dah sedar dah n lecturer garang tu kata bukan konek tapi kenek..
con=ken..
wuwu..

tia said...

gila dahsyat..
dulu pown b4 kita orang msuk kelas lec garang..
kt orang alwiz tersebut natang tuh..secara tak sedar..
pastu dah sedar dah n lecturer garang tu kata bukan konek tapi kenek..
con=ken..
wuwu..

Hadie said...

tsk. no komen.

ili syazwani said...

Aku selalu sebut 'Mobile Konek' sebab aku bengang dengan 3G Celcom kawasan aku..

Tu maksudnya aku marah betol la.

Von said...

pundek betol.

adilahalim ; said...

demmit! entry ni klaka.

gee carmen said...

Jebon...
sila korek telinge!
pastukan, kesian sama 'lelaki kurus bermisai nipis' tu sebab tak pasal-pasal aku pikir dia adalah lelaki gay yang sedang kegersangan!! malu kejap aku!!

thoyol said...

hampeh btul ko..

aku baru jer sibuk nak buat kesimpulan yang ajaib..

haha..

47 said...

kalau ada unsur2 lucah selalunya aku akan cepat sampai :)

ok lah jugak kali ni, tapi kena tingkatkan usaha, kasi lucah lagi :D

take care!

dark angel said...

ya sungguh konek itu lelaki, hahaaha!!

-Ann said...

ha3.aku pn slalu segan nk sebut perkataan connect tu,tkt tersebut prkataan yg xsepttnya pulk.:p

izu ting ting said...

haha.membe aku pn camtu.

konek2..connect... k.e.n.n.e.k...

adoi2..haha

ahmdsyhmi said...

damn, gila lucah!
ahahah!

adeh..

Ryehanna said...

terbahak-bahak aku gelak bila bace part last-last tu...

kahkahkah

oh.. tatabahasa berterabur ni, xpe ke?

anyway, thanx for making me laugh!

valsa nine said...

konek, korek tu biasa.

ada yg sebut "dialled" call tu sebagai di-ya-led.. terukkan? dan Smallville sebagai small-vi-le.. dan percayalah ini bukan dr budak kecik..

haha

yg ptg, kte kne betulkan ape yg salah, jgn teruskan yang salah itu sudahh..

Saya said...

mak ai..marabahaya betul perkataan tu..ngeh.ngeh.ngeh..

cik mulat! said...

hahaha!kelakar.budget suci xtahan tuh.

aya said...

ngek la jebon ni.
aku dah tergelak cam pontianak seh.. cis

nani allen said...

hahaha kau dengar bila org kelantan sebut nak KONEK internet. lagi macam bontot. contohnya bf aku bila dia mula ber sarkastik. panas betul gua.

nani allen said...

hahaha kau dengar bila org kelantan sebut nak KONEK internet. lagi macam bontot. contohnya bf aku bila dia mula ber sarkastik. panas betul gua.

@t00neY r00neY® said...

suruh die wat pembetulan 3 kali macam kt skolah da...

ALi said...

aaaaaaaaaaaaaaah! tertekan! aaaaaaaaaah! stress!!!!!!! ahhahahhahhahahahahahhhahahahha

Macham Iz Punye said...

kau ni lawak macam gampang lah sial. nak link lah. KAU LINK AKU SEKARANG. (paksa)

Nissie said...

hahhahahahhaha itu adalah lucuuuuuuu
>_<

cikhajar said...

pastu cemana nak bunyikkan connect tuh... aku berusaha la berlatih dr tadik.. ahahah apa kata kiter mintak bung husni rakam sore beliau bunyikkan perkataan connnect ittew...

farafiza said...

very interesting topic..

hi.. dis is my 1st comment..
bezz baca blog cik jebon neh..
simple but great!!
sllu jd silent reader ajer..

:)

sihasu87 said...

hahaha...
tlg la suh bro kurus bermisai nipis tu bce entry neh...
hahaha...

zhana said...

hha yeahh memang betul kalau tak reti sebut bi sebut jek lah kut bm .pernah post entry pasal tuh . yang klaka nya kat tempat aku nehh ,name jek budak2 engineering tapi speaking lintang pukang ,termasuklahh ngan lecturer2 skali . ahha :D

revrie said...

Setuju. Perlu dibendung.

peej said...

haha aku pun mula2 suspen je bila abg tu cakap x dapat konek...
apakah??adakah abg tu tersilap cakap sebab die sebenarnye 'bi'..huhu..
ye..aku suka pikir jauh.. ;)

S E S A K !! said...

HAHAHA , kelakar kelakar ! ^-^

Weed and Bandages said...

sabaq sabaq, lidah manusia memang tunggang terbalik.

hang sehat beb?

pembaca setia said...

kau memang hebat!!! sangat hebat!!

r4v3 said...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

why so horny?

bulatan said...

tobak klako....hahaha...sengal..

~gUrL in pUrPle~ said...

lawak2...
kita selalu mngalami masalah yg seakan2 sama tp xsama...
masa menaip msg, then bahasa melayukan perkataan inggeris 'contact' sepatutnya jadi 'kontek' tapi selalu nak terhilang huruf 't'...huhu..

ai said...

wakakakakakaka!!! giler.. ;P

::moi:: said...

anak mat nor.

smlm aku tension kat opis... n baca2 lah blog org... n terjumpa blog kau... blog kau sangat kelakar n best kau tau ke tak?... sure lah ko tau... tapi SERIUS best.. tapi semalam aku tak baca sumer entry.. tapi arini aku sambung baca lagi... aku korbankan masa lunch aku dari tido coz nak habiskan membaca... sekarang aku rasa gembira... tq anak mat nor..

p/s; aku pun anak mat 'noor' gak... hahaha

haku kayer said...

org malaysia punya manglish, biasa la. tp plg menyampah kalau ada yg sebut:

1. notchet = not yet. mana dtg huruf 'c' pot tak tau le.
2. oso = also. lidah tak cukup panjang ke apa nih?
3. selkem = celcom. aduhh 'com' bunyinya kom bukan kem
byk lg, tp ni je yg ada dlm kepala skang

Hananeechan said...

wahahahahhahaha
*gelak penuh sopan*

ko wat aku teringat time presentation subjek data communication dulu. ader sorang dak group aku sebut connect as konek. then lecturer betulkan,
"kenek ye, bukan konek."

satu kelas terdiam *lampi sekejap*
sebelum ketawa berdekah-dekah.

kwn aku yg present tu da blushing.

dan yg paling kesian, aku xpaham kenapa diorg gelak time tu.siap tanya kwn aku "nape diorg gelak??"
siyes time tu xpenah tau pon perkataan konek tu wujud dan lucah pula..
sumpah tak tipu!

bekam said...

ah,aku suka,aku suka.....

Your Average Mat said...

I second that. Its supposed to be prahnansiasyen rite?

Jumanah said...

Saya pun suka blog ni, sangat kelakar!

NisaKhirudin said...

HAHAHAHA. terbaik punya!

aslina said...

eheh...
kalo sebutan...proNUNciation tu aku tawu la sebut mmg camtu...tapi siyes aku tak penah amik peduli pasal ejaan dier...mmg mati2 selama ni aku pikir ejaan dier adalah proNOUNciation...

aku dapat info baru...

dan yang paling best bile dah sampai kat part last entry ko nih...siyes ilang abeh stress yang aku kumpul selama seminggu...gelak non-stop jugak la aku kat blog ko nih...

err...kalo rajin...link la aku yeh!

BudAk hijAu said...

otak kunin ko neh jebon oi...hahahahaha...

ainguzzle said...

hahaha. ko yg lucah jebon... bukan dorg

lemongrass said...

Slm anak mat nor,
Adeh tak larat nak gelak bila baca yr blog ni. Tapi mmng lah pronunciation some english words kat M'sia tersangat lah teruknya, hehehe.....
You've made me laugh so much tonite, sampai kesat2 air mata! Thank you :-).
I nak link yr blog boleh ye, please...

fingerscrossed said...

Hehehehe...

bongok betul...
terlucah pulak aku...

Muahahaha!

Cecep said...

wakaka. kiwak btul la mamat tu.

sHwEeT ByAtcH said...

hahaha...
terkejuzzz eden..
ingt open giles...

inn said...

yea..seperti kawan ku..sebijik

illiyya said...

hahaha..mongok r..

disebabkan aku pn dak it.. perkataan ni mmg mrunsingkan sbnrnya.. even kita sebut betul, tp yg mdengar.. ttp xpham. so aku kena sebut "konNek.." ok r tu kan??

* TIYA * the.smilove said...

haha DENG!
gila terkedu aku

Anonymous said...

tu la dia nak cakap english cakap betul-betul. ni konek la korek la. nak melayukan semua ayat susah la.. baik la cakap melayu terus, nak 'sambung' kan ke haha.

- Isabella - said...

konek...aku masih suci tau!!hahahaha...

.kakijalan. said...

ye
kenek.

.kakijalan. said...

ye
kenek.

Olive said...

adoi la...
aku ingat tadi laki tu gay la...
hahahaha
rindu gle tunggu post baru kamo :D

Anonymous said...

merudum atau merundum?

ani said...

hi jebon, terus ilang boring bile baca entry ni =)

Azzam?? said...

babe... lepas baca entry kau skali lagi.. baru laa aku tau kenapa husni pvt kan blog dia... wahahahahahahaha xD

dia dah sembur ko belum?

Ahmad Azrin Aziz said...

sipi sipi bunyinya.. :)

*nadzirah binti tajul molok* said...

haha...

kamu2!!!

Amir said...

capless!!
haha~

nienakariena said...

hahahaha klako!!!

iniapis said...

kenapa laaaaa aku boleh termasuk kat blog ko nih!!! memang macam syaitan entri ko kali ni! hahahahahaha~

Nadia said...

Bila mana-mana lelaki kurus bermisai nipis cakap kat aku yang dia runsing sebab tak dapat konek, memang aku akan tersentak secara automatik... (Sebab aku suci)

COMEL!!!

TIA said...

haha
pelat betul beliau nak sebut connect pun....
neway...nice one!

iSz said...

harus dilabel 18sx...
aku pun boleh gelak tergolek-golek baca entri ni.
ngok ngek lah ko ni jebon!

nutzeerawr. said...

haha lawak:D

Helmi Razali said...

scene: Aku cuba pasang ipod and sambung kat speaker.

Kawan aku: Lepas konek ipod tu, jangan lupa picit Pelir
Aku: Buat pura2 tak dengar kelakar, kang kene pelempang jepun pulak

su said...

ayat last wat haku gelak kuat!hahaha!

aYu MaCCa said...

kah kah kah..
bikin suspen jer.

Anonymous said...

kelakar la blog ni..kebetulan jumpe time google pasal member aku mat nor tapi terjumpe blog nih..keep it up..aku tengah nak abiskan bace sume entri ko...nnt aku promote kat member2 aku hahahah

afifahramli said...

gile lawak..hahaha

JonetTheGreat said...

junad tesembor nasik aku kat screen laptop..sib bek laptop mak aku.

la~ said...

aku dah agk dah.
kwn aku cukup pantang dgr perkataan tu.
jd aku lagi suke sebut connect sbg 'konek'.
hahahahahaha

derqdnl said...

aku memang da agak dah.. siot je
dah lelaki apesal lak nak konek2.
hahaha!

rosesrosz said...

..pna berlaku..n buat tibe2 sentap kejap..heheeh

vonn said...

tu psl org putih sebut "kenek" sebab mereka pon tau malu...

hahahaha

AIDA said...

gle klaka..

hahaha..

^__^

Anonymous said...

ha ha ha

tu la....tak dengar bebetul!

asal paham sudah..

www.chronicgerilla.blogspot.com

notakaki- beli tshirt kat kitorang..kitorang tak kesah sebutan..asal paham sudahh

Soraya Iskandar said...

hahaha....don't we get that all the time. sama seperti akak kat hot fm yang menujukan lagu kepada kekasehnye dengan ucapan "sayang, I love u so MUSH(insert gelak terkihkihkihkih yang konon manja di sini)"

Kiddouz Kiddoulicious said...

hehe.. lidah dah keras la tu...

anyway, kalau kite paham,xpe la kan... heheh

sunflower said...

hahahah~klakar :)
tingat tym zmn ak mtrx dolu2..
de sorg besfren ak ne, boys pgl dia 'konek'..masa tuh ak xto lagik 'konek' ne lucah.. ak pn panggil dia 'konek' jugak la.. tp stiap kali pgl dia 'konek' mst dia marah2 ak..ak pelik, boys pgl bole, xkn ak s besfren dia pn xleh.. lm2 dia pn da mls nk mrh2 ak stiap kali ak pgl dia 'konek'.. so, slama sthn ak pgl dia 'konek'.. 1 thing yg ak pasan, bila ada boys dgr ak pgl dia 'konek', dorg akn ketawa bedekah2..

afte a yer, ms tuh ak da masuk u.. bru ak tau konek tuh apa.. ak rs cm ampeh ja.. ak rs cm da malukan besfren ak sndiri plus rs cm ntahape2, rs cm malu gilaaa...
since dat day, xpnh pgl dia 'konek' lagiks.. dia pasan ak da x pgl dia dat name, trs dia ckp, 'mst ko da tau kn konek tuh apa?'..ak yg blushing sndiri2.. haha~

tepanjang lak comment ne.. btw, anak mat nor, ko mmg bes :)
keep it up

langit bawang said...

dem!
buat aku tergelak guling2 plak.
oleh itu, ejaan memainkan peranan penting.
hohoh..

omarkhayam said...

alaa, masa kecik2, lek jer cakap konek....kan?

Ceera said...

hehehehe

kelakar la..

Anonymous said...

error tapi sebut "arrow".

tapi aku lagi 'terganggu' dengan orang yang tak reti eja betul2 eg. ak, dl, ms.

-kak nam

Nurul Hana Zakariah said...

damn!!!!!!
hahahaha!~

@LiYaNNuaR said...

aku pon salu je tcakap camtu kalo x dpt konek!!! suspen di situ...

salam kenal yek... ehehe

cerita pasal nak sebut-menyebut ni kan... teringat pulak kat ofismet aku yg sorang nih.. mmg jadik bahan gelak ajeeee...

nak sebut kaunter... dia sebut kuanter... nak sebut fill work... dia sebut fuel work ko...

aterrrr... kdg2 bukan sengaja pun... kan kan kan...

pssssssssst.. mujur la ni aku dpt konek!! haahahaha... konek tenet tauuuu...

SyarifatulNadiah said...

entry separa lucah dpt komen sratus lebih.klw entry sepenuhnya lucah??

aku nak tambah lgi satu komen.hahahaha

sinaganaga said...

Lucah! Tapi gua suka lu. Gua kasi 5 kapak.

cHoki2BeSt said...

kewl..tapi kamu yang masih suci..beta tidak lagi..term yang selalu beta guna adalah seperti berikut..

bluetooth = butuh ("on kan butuh nko dulu)

jerubu = jejubur ("teruk betul la jejubur sekarang nih")

connect = konek ("tak dapat konek internet")

kerang = vagina mini ("aku teringin makan vagina mini la")

dan maybe banyak lagi yang aku sediri tak dapat contribute ketika ini..sekian terima kasih

sarah said...

hahahahahahhahahaha!!!!

dfordimple said...

lucah dan lucu...LOL xD

Kerabang said...

Jebs, I think you got yourself another wannabe:

http://aina4466.blogspot.com/2009/03/entri-separa-lucah-pertama-aku.html

Suffian salim said...

hihi..kesian Fauziah latip dgn Fauziah amad Daud..

kerol izwan said...

ko memang lawak la..seyes...add aku weh
;)

cik.yati said...

aku cite balik kesah lucah ni kat laki aku...
tak abis cite pasal konek ape..
dia dah marah2(mungkin sbb aku dok tepi tingkap kot takot org sbelah dengar..ceh)

adoiii besh2.....hahahhahaha

Kipas said...

ceh.... ingatkan gay la td...

sambalgesekanaknogori said...
This comment has been removed by the author.
sambalgesekanaknogori said...

Salam.
Jebon, suka sangat baca blog kamu ni. Memang lawak tahap gaban lah. Teruskan usaha kamu dalam arena blog ni ok. Hidup Jebon. Tapi kenapa lama tak update blog?kamu pegi melancong lagi ke?

moeydean said...

lucu wei....hahahaahah~`

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Posting awak tidaklah lucah, tetapi nampak seakan-akan anak kecil innocence yang baru bertemu dengan unsur2 seks yang agak extreme.


tak berapa lama dulu, sedang berada di dalam satu mesyuarat di pejabat, seorang pegawai telah menuturkan ayat berikut :

"kegagalan kita didalam menyediakan sistem ini tepat pada masa akan mendatangkan KEMALUAN YANG BESAR kepada kita."

Lucahkah ayat itu?
Pada saya, memang LUCAH! hahahaha

mrs hafiidz nadia said...

kau memang kelaka jebon,tapi aku bengang sebab kau jarang hapdet blog.arghh!!tensen tau tak?hari2 aku cek tak hapdet lagi.dah la da abis baca semua entri kau.

Naniko says Ho Ho Ho! said...

hahaha. buduh XD
tp betui la ckp kamu tu. nk betulkn pronunciation org, tp sendiri xbetul. ibarat mintak tips dr org gemuk. haha. leh aku guna peribahasa magenta tu utk ajr student aku sok. haha

Anonymous said...

http://amniac.blogspot.com/2009/03/useless-entry.html

kerabang kata ada wannabe ko untuk enri separa lucah,bila aku tengok,ye bidak tu copy entri ko.

aku tengok comment.ade blog nama dia zetty pastekan ko punya url.

tapi yang aku pelik,zetty itu ada membuat entri ala2 engko,tapi diolah2 sikit.

kalau sesapa yang dah baca semua entri jebon,mesti tau entri ni.adakah zetty itu jebon?aku konpius.

tak tau nak blog jangan blog said...

ada la dua tiga entri ala2 engkau.aku pun konpius.

Fadh said...

kan lebih kurang je sebutannye tu..bergantung pd sesapa yg interpret perkataan tu la hehe

Rabiatul Adawiyah said...

ehek..dah penah terkena dgr housemate..;p

dia dah kena penangan bantal.tp rupa-rupanya connect..malu sendiri..

*buat-buat minum air kat dapur*

Benrauf said...

kalau lelaki bermisai nipis cakap konek, ko terdiam. kalau awek berdahi licin? hahaha.

tasikmerah said...

muahahahaha...!

Azfa said...

heheh..cool

kasut-gombak said...

oh, dia patut guna 'hubungan'

'aku xdpt buat hubungan ni.sangap doh..

hahahahaha

oktant said...

trus tergelak den lps bace post nih. kah3x

Sasya Willis said...

haha.memg klakar..
i yg dah tension thp gaban ni leh gelak..=)

wiwita said...

kehhh ..kehhh.. meh kiter sekeh dier.. ohh...

sojar tanpa c4 said...

hmmmmmmmmm

cahaya bulan said...

Best la blog u nih... nak follow tp nyer x der follower.. naper ya..:)

Mr Jon said...

Hahahahaha...first time baca blog kau ni terus lekat... Kelakar!

sue said...

itulah kenyataan utk kita semua yg selalu salah PRONOUNCE

epulupe said...

cissssss....
lawak hell!!
bole terkencing bedarah cmneh!!

hahaha

mira amair said...

hahaha..den terpaut skejap..dlm awang-awangan..klakar encik misai itu..

dikdah said...

pergh!! gak lucah sikit.....:p

dey said...

jun,xkan bulan jun baru nk update!!! da laaa xdtg wedding aku! cheh cheh cheh..

::dazzLaila:: said...

hahahhaa pundek tul

errrr.....

Anonymous said...

hohoho. xD

..::bUtterfLy::.. said...

wow!! ni komen terbanyak yg aku nmpk kat blog org selama ni..

syabas jebon...syabbas!!

Fadiyana (errrr..pinjam nama adik aku) said...

wakakakakakaka! sebut betul2..connect!

Fadiyana (errrr..pinjam nama adik aku) said...
This comment has been removed by the author.
AshleyZul said...

ur blog is superb! sy suke!

konek.konek.konek.

envime said...

td ade farewell party utk staff kt opisku. dahtu ade lak sorg yg sebut konek tu.aiyoh, aku baru je lepas bace entry nih. tahan gelak sorg2. btw, entry2 ko sungguh menghiburkan. membantu para pekerja mengurangkan stress.

Anonymous said...

Pronunciation
\prə-ˌnən(t)-sē-ˈā-shən also ÷-ˌnau̇n(t)-\

the word can either be pronounce as proNUNciation or proNOUNciation

both are correct

refer this:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/pronunciation

bobo said...

omg ! this is hilarious ! :P

Marliza Radzi said...

hahaha! that's freaking funny!!!

luvida said...

:) adeshh..
gelak gak la dlm ati..
word 'connect' tu mmg kontroversi.
salu org slh sebut..

Pak Chu Car (Apih) said...

Wakaka anak mat nor memang lawak

sueda said...

ooo..this is funny..

miss bla bla said...

hahhahha...
klakar la..
thax sbb ilangkan tension aku..
tp nape xupdate blog ko??
aku bukak hr2,tggu ko update..
tp xjgk..

Razrin said...

haha... 13SX neyh.

YeastIsDead said...

hahahahaha

Connect laaaa!! ni kawan2 aku pun satu spesies dengan lelaki kurus bermisai nipis tu

Igniz said...

sebenarnya proNOUNciation tu xsalah dari segi sebutan..kerana tu adalah ejaan lama bagi proNUNciation...tapi memandangkan mereka (artis berdua) tu ingin memberi tunjuk ajar..jd mereka harus peka pada perubahan semasa..lama da org tak guna proNOUNciation nih..jd dari segi nih, kita buleh komen kesilapan artis2 itu..XD

konek!!xboleh blah!!!entry yg bagus!XD

chaq said...

u make me laugh so much!! cant stop reaing ur entry...hahaha...

momentinlife said...

uh, yg sadisnye.. bdk IT kt company aku pn sebut 'konek' ntah brp kali ntah dia sebut spjg kerjayanya.. ishk!~

Liyana Yeim said...

muakakaka..memang lawak...tapi, samer jugak dengan yg selalu sebut ringkasan bagi perkataan internet = tenet... ;p

nuyuljana said...

hahahaha.

budak-budak opis aku pun ada yang macam member ko.

aku mula-mula tension.

lama-lama da jadi

alah bisa tegal biasa.

:)

ohlelaki said...

hahaha..lucah2 memang ramai org kita sebut konek heheh






www.ohlelaki.com

s h a o r a n said...

Hahahaha..

Sakit perut ketawe..

MeLLmeRaH said...

hahahahahaa...lawak!lawak!

zainalalieff said...

amik kau beratus-ratus orang komen! HAHA. lawak gile kawan kau tu.

M-L-D said...

lawak siyot!
siyes..aku slalo dgr..

. p i s e y . said...

dem.hahahaha

siyez lawak!

n itu mmg kebiasaan manusia..

connect..= ...

Anonymous said...

seriously lawak...tapi, kakak aku sndri pnah mengalami nie...aiyoohh ;p bikin malu aja bah!

shahila said...

hahaha! serius lawak..
saya link kan blog awak yea..

Anonymous said...

Hahaha..tu lah..kne sebut tul2..kalau x naye je...

Aisya Rahman said...

i was blog hopping from aqasha's to yours.

saya suka dengan cara penulisan anda, sungguh honest dan kelakar.

keep it up :)

luna.darlin' said...

speechless....

Belly-Button said...

hahahaha!!! gile aku gelak bc n3 ni. konek???????? lol!!~

Anonymous said...

da lebih seploh kali aku baca.. lebih seploh kali gak la aku tsengeh2 nahan gelak..

Pija! said...

bahahha..
lawak doe..
ak pon suka sbut konek..
bhaya dow lau 2lis..
lau ckp xpa lg..xpasan
hahaha

Anonymous said...

hish..awak berbahasa lucah. mak saya marah ni kalau dia tau saya berkawan dengan awak.

...nadia fadzianty... said...

...hahaha...da mcm org gila aku tegelak sorg2 kt office nih...

sapek said...

actually the spelling is pronunciation..but the pronunciation for this word is proNOUNciation..so in this case the 2 juries are correct

sapek said...

but a really funny blog nevertheless

inda said...

hehehe kelakar

Diro said...

i read this entry again and i cant help but to laugh again...i can just imagine your surprise, maklum lah you suci...teehhe.. anyway, selamat hari raya..

Fizzurri said...

sapek.. please refer to your english teacher... jebon is correct in this case... http://www.howjsay.com/index.php?word=pronunciation&submit=Submit

liza said...

ramai nyaaa

www.lizamer.blogspot.com

hehehe :D

idAti mALek said...

hah..terkedu sementara, tgelak2 kemudiannye

moon said...

klaka~~
klaka dr hati~~~ seyes~~~
mcm dpt imagine mcm mana keadaan ko time tulis entry ni semua~~~
dlm keadaan muka tak bersalah n bersahaja~~

hehehe~~

jeans lusuh said...

hahahaha..
biasa org mmg akan sebut konek utk connect hahahaha. tersentap kejap baca td. seb baik ada penerangan...rupanya 'connect'

Frodo Baggins said...

wakakakkakakka
sakit perottt beb baca!!!
hahahhaha sioot.

zieta sulaiman said...

entri half lucah yang sngat berjaya, hehehe...

nie lah name aku said...

btol3(bace dlm nada upin ipin)org slalu slh sebut CONNECT!!geli dowh bile aku dgr..-ehee,saye bru bace blog anda..sila beri tunjuk aja- ^_^

amytommy said...

hahaha betol tu...aku salalu gelak time member aku sebut mende tu..
aku tegur tp diorang x dapat terima kenyataan..

fatin shahar :) said...

japppp...walaupun owner blog ni tak mungkin baca komen ni sebab terlalu byk komen = ="

tp seriously thank you so much sebab buat i ketawa like hell kat hostel yang bosan ini ;DDD

semua entry pon sangat funny....please keep buat new entry kerap2 yeee....

ika said...

laaa..connect rupenya

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 203   Newer› Newest»