Tuesday, March 3, 2009

Bila Di Negara Orang Indonesia

Entri ini aku tulis dah lama, 9 Februari 2009, tapi aku betul-betul lupa tekan 'Publish Post'.

Sms penting yang aku terima semasa aku di Indonesia :

1. Dari kawan aku, Alma Si Pembenci Ikan, yang tinggal di JB.

'Kau tahu tak kat Perak, BN dah ambil alih? Orang PAS semua mengamuk. Siap baring kat jalanraya tak kasik orang BN masuk istana. Balik cepat! Perak dah huru-hara!'

Selang beberapa jam aku mendapat sms ini :

2. Dari Bini Mat Nor yang tinggal di Perak.

'Tahu tak Mas AF dah masuk hospital gila? Kesian dia... Nak balik Sabah pun takde duit. Jangan lupa belikan mak brownies tau nanti.'

Sms kedua meyakinkan aku yang orang-orang Perak berada dalam keadaan okey.

32 comments:

StingRay said...

HA HA HA HA...


cool je mak ko.. haha...x de kelam kabut...

zeela lalala said...

mas AF & BN. hahahahahaha. hampeh btol!

AHMADSUFI6177 said...

hekeleh... gitu jer??? hahha.. amacam trip ke indon?? apa citer??

miezi said...

hahha..
indeed depa ok

dina said...

Hahaha... mak kau supercool!

lavenderina said...

hahaha aku pun org perak pun ok jeh..tp aku dok kl la sbb tu x rasa sgt kot.. tp mak bapak aku yg dok perak pun masih ok.. masih mampu tersenyum bila menonton rancangan bang bil yg telah diulang beberapa ratus kali itu hahaha

nik awin said...

orang perak sume ok..takde dapat penyakit gila macam mas AF tu

~gila ni penyakit berjangkit ke?

Emey said...

HAHAHAHAHA.

'aqila said...

aku suke bace blog ko....
kebanyakkan kelakar...

nia salina said...

kiter pun org perak taww

Silverleaf said...

aku dok kat kuala kangsar....tp aku pun tau cerite tu kat tv je jgak...sampei aku xcaye....sbb xd pape pun...tp huru hara dlm tv macm tgh perang...

kurang pendengaran said...

aduh macam2 la ko neh gembira hati ku melihat dan membaca entry mu itu

magenta said...

ahahaha..kawan aku pun dok tanya pasal mas AF jadi gila tu. aku blur tak tau nak jawab apa pasal taktau. then dia buat muka disgusted sebab kononnya aku patut tau pasal aku orang malaysia, dia yg bruneian pun tau. dia buat aku rasa bersalah dan tak patriotik lak..haha. bodoh betul.

nani allen said...

brownies kartika sari memang sedap. lagi2 kalau sebelum makan panaskan dalam microwave. rasa nak mengamuk sebab sedap sangat.

aslina said...

hehe...cool la mak ko layan citer artis... =p

kuяt nurmen said...

steady la jebb~

Shamim Hashim said...

brownies kartika sari? lol

shark_rulezz said...

hahhaa
agak melucukan juga...

kblletrina said...

tibe2 rasa macam tak lucu a....
saye belajar kat perak ayah n mak asek call je. rimas betul..
tanye oke ke tak..

oke je. Polis banyak wat ronda2 dan buat road blok. Tak pakai tali pinggang pun kewl je.

* TIYA * the.smilove said...

haha
mak ko gosip dulu sblm tempah brownies ke?
HAIHH

nienakariena said...

huhuh fakta ke auta mas af tuh dah giler?

cool giler mak ko ekk..

Nadia said...

LMAO
I can imagine ur mom ckp mcm tu...
hahaha

MAS AF said...

Jeb, tak baik kau selitkan nama aku. Aku malu tahu tak?

Naniko says Ho Ho Ho! said...

mas AF masuk hospital gila? haha.

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Kita orang Perak kena steady beb, walaupun MP-MP buat lawak sarkis kat SUK dan kat rumah MB.

Apa yang penting; Memory Lane ada setiap ahad, dan Nasi Ganja terus beroperasi macam biasa.

Marliza Radzi said...

hahaha! your mom's so cute!

huhuhu said...

klakau nye...dri tadi gelak...hahahaha

Liyana Yeim said...

ader plak yg ngaku Mas AF, tuh...

p/s: kenapa aku pon xtau pasal Mas AF tuh, ek? nampak sangat mak ko lagik advance dari aku...;)

Pija! said...

bahahhah
mak kau mgg cool lah..
:DD

~(*v*)~ily~(^v^)~ said...

i tot kartika sari xbole makan... erm lupe sebab ape...so, my fren cadangkn beli amanda brownies... not bad, sedap...cheers... :)

p/s:lega hati bace blog nie... thanks :)

Anonymous said...

lmao:))

Nahla Fashion said...

keren blog nya, ikut promo yaaa :)
mencari sarimbit keluarga untuk lebaran disini tempat nya http://busanamuslim.co/
menerima sistim dropship juga :)