Saturday, January 17, 2009

Giat Memplagiat

Three wise men once said, "Diam adalah pintar." (three wise men apa benda, KRU lah, dalam lagu Fanatik, yang bermula begini "Ketepi ketepi! Gergasi sudah kembali!")

Jadi aku rasa baik aku diam sajalah.

Anggap saja diplagiat sebagai satu bentuk pujian.

Kan?

Kamu rasa kenapa KRU kata "Diam adalah pintar"?

Aku rasa sebab orang-orang yang pandai/pintar selalunya boleh dijumpai di perpustakaan dan bila di perpustakaan kita kena diam.

Nampak tak hubung kaitnya disitu? Nampak tak? Nampak tak?

Okay, jangan jawab.

Kalau aku.. aku plagiat blog ni. You allz rasa okay tak? I allz rasa, okay.

32 comments:

ar3youth3r3 said...

silence is golden. :)

mc hama said...

"Imitation is the sincerest form of flattery."

Agreed

Z said...

jebzz,i takz cayerz larr laguz Fanatikz ittew ada di Youtubez.

kurt nurmen said...

hahaha..steady la Jebss..mmg cool tak melatah.

tabik spring sama kau!

drugbuddy said...

Diam adalah pintar. Hmm menarik.

razor said...

pilihan blog yg tepat untuk di plagiat.

blog paling 'sensasi' la kononnya kan?

Jebon said...

ar3youth3r3 : silence is golden ni ada tertampal kat kantin sekolah rendah aku dulu. sebelah honesty is the best policy. sebelah tu pulak usaha tangga kejayaan. lepas tu ada list kelas-kelas makanan karbohidrat,protein dan sebagainya.

mc hama : betul. saya minat lagu abang mc hama yang too legit to quit tu.

Z : mOose-tAr-HaiL LaGoO FanATikZ TuCk AdEr Di YoU TiUp. Letih ah! Wei, hiburan minggu ini kru punya sketch dengan accapan pun ada kat u tube. cuba kamu search.

Jebon said...

kurt nurmen : mula-mula aku melatah jugak sikit (bahan bukti aku dah delete). lepas makan tempe, aku jadi ok.

drug buddy : sila download lagu fanatik itu sekarang atau hayati di you tiup.

razor : amboi amboi amboi. sensasi wei. jari kelingking pun sensasi.

dila raden said...

alah jebs, tak menjadi taktik aku sebagai batu api

fail jadi piah zadora
ha ha

ok aku nak diam, tapi sayang dekat bahan bukti

Jebon said...

dila raden : wei, usaha kau sangat menjadi wei! tak payah hapuskan bahan bukti. aku sangat hargai kau mendedahkan identiti si pemplagiat. itu adalah the right thing to do aku rasa, pembongkaran itu. tapi tula, aku delete entri aku tadi sebab tiba2 aku tak rasa semarah masa mula2. terima kasih pada tempe yang telah mengurangkan rasa marah aku.
p/s : aku pun sebenarnya sayang sama bahan bukti. tsk.

wani ezryl * said...

tol tu, bila ko diplagiat, maknanya karya ko tu digemari ramai.. ahax. screw to those with lack of creativity. da la xde kreativiti, nk meniru lagi. maka jadilah dia 'orang tanpa kreativiti yang mencurik'. ada 2pangkat tu.. haha

Anonymous said...

betul ke tu blog si azwan ali? cam bukan dia je yg tulis tu.

-si ingin tahu-

Zuan said...

Pesal aku tak ley bukak blog plagiat tu ek?

ili syazwani mk said...
This comment has been removed by the author.
ili syazwani mk said...

Oh, dah delete.

Anonymous said...

i allz? haha. klaka. ok dah.

husni said...

selamba dia eja 'keras' macam ni - kerazzzz...mmg terel la kalau kau plagiat dia...

budak jahat said...

oo kiranya ada kalo pegi library tu ade potensi menjadi pintar la ekh? ke kita pegi library dan berdiam diri di sana pun dah diiktiraf sebagai pintar? sekarang jugak i bersiap menuju ke sane =P

NBMS said...
This comment has been removed by the author.
syazafall said...

"its better to be silent and let other people think youre stupid than u talk and confirm it."
;)

ntah lupa kat mana dpat ayat atas nih.rasa macam ayat atas ni bole dikaitkan dengan "diam itu pintar"

.farah. said...

kalo diam diam berisi mcm mana ye? haha

follower... said...

aku dah bace blog tu..mcm haram..aku lg suke blog ngko skrg..mat nor mmg mempunyai ank yg klakar..hail to mat nor..

Ami said...

Dude..please dont.
Scary siot dia tu. Diva bersuara garau

dian said...

terima kasih di atas link ke blog amboi amboi amboi *sambil buat aksi jari kelingking*

amadshuqur said...

jebzz... aku punx tau lah mana ko dpt idea utk entry nih.... tapi aku memang jadi mabuk kejap coz baca entry nih.... oit, aku amik link kan blog ko kat blog aku boleh?

Nizzkee said...

omg. and i used to date one of those "wise three men".. hehehe... kinda makes me "just as smart", kan?

HKY said...

Plagiat tu ape har? :/

Lee-Anna said...

Wajar diplagiat!

Perosak anak bangsa!

MaDihays{Ida} said...

hadoi, buang masa buang karan baca tu, kasi sakit kepala haku yang suci ni aje..

Anonymous said...

http://kid79.blog.friendster.com/2009/05/you-are-what-you-eat/

pendetaKUdeta said...

haha...
ironi sungguh...
baru je dapat cerita daripada dis guy...
dia pernah bekerja dengan KRU...
dan dia telah pecah lobangkan cara kerja depa...
KRU mmg kaki tiru!!!
Yup, sedih la kamu yang suke KRU...

katanya lagi...
KRU akan download setiap hari dlm 20-30 lagu daripada internet...
and artis2 yg dier amek adalah dpd zimbabwe, bahamas, estonia dan sbb...
pendek kata, artis2 yg org kite xkn dgar la...

dan yg lagi ironinya...
dier akan amek sebijik2 irama dorang...

DEM!

Nahla Fashion said...

keren blog nya, ikut promo yaaa :)
mencari sarimbit keluarga untuk lebaran disini tempat nya http://busanamuslim.co/
menerima sistim dropship juga :)