Thursday, November 6, 2008

Uhuk Uhuk!

Pengumuman : Aku sekarang sedang sakit agak teruk dan dipaksa oleh Bini Mat Nor untuk berehat di Ipoh. Bini Mat Nor sedang menjaga aku dengan rapi sekali. Dia memaksa aku makan ubat-ubat yang rasa macam jahanam sebab dia kata "Ubat yang rasa macam jahanam adalah ubat yang terbaik."

Aku rasa Bini Mat Nor tipu.. Sebab apabila aku google, result menunjukkan bahawa the best medicine ialah laughter dan bukan ubat yang rasa macam jahanam.

Aku akan membalas komen dan mengemaskini blog dalam masa satu atau dua hari lagi. Minta maaf ya semua.. Doakan aku cepat sembuh please. Aku tak suka sakit lama-lama, tak boleh minum Slurpee.

Yang Sewaktu Sakit Akan Tidur Dalam Posisi Fetal,
Jebon Mat Nor

83 comments:

Diloz said...

mak kau tak tipu google pun tak tipu.
tapi ko yang sengal!

hahahaha.

sihasu87 said...

huhu...
xpe jebon..
mak aku plak ckp "kalo kita sakit maknenye Tuhan ingt kita"..
hehehe...
smoge cepat sembuh...
ko ngap je ubat yg cm jahanam tu...
hehehe...

mYsteRi0us said...

smuge cepat sembuh jeb0n..
mkn jak la 0bat2 tU..

0kay?

take care!

valsa nine said...

semoga cepat sembuh jebonz!

btw, saket cane?

btol2, ubat mmg pahet.. tapi aku ade supplement yg tak pahit tp insyaAllah baik utk sape2 aje [ini serius]

huhu. g kat site www.usana.com. kalo sape2 interested, kontek aku.

smoga kita sihat bersama.. dan ya! sakit akn mengingatkan kita pada Tuhan..dan SEMESTINYA Tuhan MEMANG slalu igt kita :)

p/s: kerna kita manusia yg mudah lupa..

o-y-e-t-t said...

oiii....suruh laaa bini mat nor buat kelakar...mesti lu bole gelak punye

Sue Anna Joe said...

Gelak-gelak sambil telan ubat tu. Pasti mujarab wahai tuan punya blog anak motor.

bell said...

get well soon.. ehehe..

kumbangkecil said...

kaw tapyh mkn ubat klu kaw rase mcm tuh.

bila mak kaw suruh mkn ubat, kaw gelak kuat2 smpai urat perut kaw putus.

oke gak pew mcm tuh.

ladyesah said...

haha. youre so funny. get well soon. lama gila tunggu your new posts.. :( hehehe.
:)

Syarifah Hadli said...

Boleh tak jangan buat lawak kalau sakit.

Tumbuk karang. Haish.

Tabika_KEMAS said...

Kronologi:

1. Sakit gigi.
2. Kena kejar anjing, trauma
3. Kena cepuk sbb menyalahtafsir nusyuz
4. Sekarang terdampar sebab tak dpt menahan dugaan yg bertimpa2.

Kihkih... neway, moga cepat sembuh k!

fingerscrossed said...

Jangan lupa makan ubat...

cepatlah sembuh

dan hiburkan hati kami yang inginkan hiburan...
:)

Azzam?? said...

weihh... junz.. manja betul lahh ko ni... dah dah dah.. telan sudah.. =p

fiQrEE@lias said...

semuga jebon cepat sembuh..makan la obat2 tuh...

izzatyrafi said...

jebon,
take enough rest ok.
cepat sembuh!
sy suka bc blog ni.
hehe.

Anonymous said...

hari-hari jenguk blog ni
menunggu update.

uhuk!
ghupenye tuan punye blog sakit~

tabah ye!
semoge cepat sembuh
(^-^)/

*dose kecil terampun tau bile kite sakit.

magenta said...

Jebs, get well soon!

Zaini said...

"Sebab apabila aku google, result menunjukkan bahawa the best medicine ialah laughter dan bukan ubat yang rasa macam jahanam."

chilakeeeee!

haha.

AL said...

telan la laughter tu

Izuan said...

since laughter is the best medicine.. apa kata ko baca balik entry2 lama ko sebelum ni sebab dah ramai sangat cakap entry ko kelakar. (ok, lame joke!)

tak pun ko jengah blog aku kejap. pasti ko tergelak tengok aksi student aku.

anyway, get well soon!

kecik said...

jebon....
kau kene makan gaymeal baru ko happy

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

cepat sembuh jebon! tak sabar nak baca celoteh engkau. tak senang duduk rasanya kalau tak baca engkau punye celoteh. eh, orang panggil rindu ek? hahahhaa

~nasrah~ said...

aku pon tak suka mkn ubat. xsedap lgsg. smoga cpt sihat. jom aku belanja slurpee.

wani ezryl * said...

get well quick. i mean real quick. mari kite gelak sama2 jebon, supaya ko sembuh! *melangkah ke dalam gua utk effect echo berganda* xDD

nazminabdullah said...

haha. kamu ni kaann..

miezi said...

semoga cpt sembuh!!
(boleh lg melawak tu)..the best medicine kan? Eheh

-Gemuq- Dunia Aku dalam diri said...

cepat sembuh!

-Gemuq- Dunia Aku dalam diri said...

cepat sembuh!

sol said...

jebon!we lav yu!cepat sembuh!

HANA bUdaK cEkElAt said...

semoga cepat sembuh,cepat baik, cepat pulih dan segala jenis cepat...
;p ;p

sikucai said...

google ni salu mnipu..
jebon jgn pcaya..
aku dulu kna tipu gak..

aku cri mksud mksud gay kt google,
dye tunjk gmbr xsnonoh..
pdahal dlm kamus kate gay-'hepi'

aduyai!

sikucai said...

google ni salu mnipu..
jebon jgn pcaya..
aku dulu kna tipu gak..

aku cri mksud mksud gay kt google,
dye tunjk gmbr xsnonoh..
pdahal dlm kamus kate gay-'hepi'

aduyai!

atheera.akem said...

sakit masih mampu tulis ayat kelakar :p

moga cepat sembuh :)

Anonymous said...

takpe2.kt sakit sbb tuhan syg kt. dpt ujian,kalo pass dpt ganjaran insha Allah. smoge cpt smbuh =)

My Spirit Finger said...

kita pun sama, tak soka mkn ubat. ok! semoga cepat sembuh!

ridz said...

jebon, moga kamu cepat sembuh,

Vava.Voom said...

semoga sihat jebon!
jangan notty notty.. dengar je kata mak kau tu! =P

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Kalau dah ada di Ioph, ubat paling power ialah makan Nasi Ganja sebungkus campur dengan teh ais Yong Suan.

dina said...

semoga cepat sembuh jeb...
kau jangan ketawa berlebihan untuk sembuh, aku takut nanti org ingat tersalah hantar hospital... hahahaa... telan je la ubat jahanam tu jeb... dengar cakap mak ye!

yoshz said...

kau patut tidur dlm posisi zigot atau embryo. lagi mengada2.

mariam said...

telan jela ubat tuh..
byk cekadak btol...
jangan lupa makan baca bismillah..
heheh baru mujarab ckit..

DayDreamer said...

apa...ko ni OD makan karipap keledek ? tu ah..makan tak igt...


tak igt apa yek..? ah..abaikan je ah

nik awin said...

mmm dosa kering yg nko buat..tuhan tgh balas..
redho jer la..

~sakit lebih baik dari mati...dok gitu?

husni said...

junz aku rasa kau kena buat tekan tubi dan bangkit tubi, baru gaya hidup sihat...

semoga kau cepat sembuh :)

i love me said...

aku pun tak suke ubat..herghh!
cuma ubat yg aku bole makan smpai skrg ialah vitamin c yang ade rase ala2 oren..
ko cepat sembuh ok!
jgn lupe mkn vitamin.

perutkempis said...

semoga cepat sembuh.
gelak la banyak2.
walaupun kte saling tak mengenali.
tapi, aku nak baca entri2 yang akan datang. jebon bes gle.
jebon manusia paling cool!

ainishamsi said...

beb,

sakit tuh kifarah dosa. ko sabar dapat pahala.

get well soon.

p/s: gila ramai peminat blog ko (termasuk aku)

QueenWizza said...

saket2 pun bole wat lawak..
best la ko nih..
:D

yaa..laughter is the best medicine. lets laugh2 together2!! :D

fandi said...

"hahahahahahahahahahahahahahahahaha" x 88 juta kali. er, cukup tak ubat aku ni?

da clear salahsilap kita nanti, kebahlah tu.

timHayabutsa said...

buat JEBON..
bapak aku kata, sapa sakit,
tak boleh makan mee meggi.
then, aku akan cakap,
dah baik dah..
kalau sesiapa ingat, tu bukan dialog aku dan bukan juga dialog bapak aku. tapi kitorang tiru dari iklan maggi.
sebenarnya, the best medicine adalah ubat yang datang dari farmasi berdekatan.
moge2 ko sembuh awal yek!
salam..

manusia terlantar said...

Dah 50 orang doakan kau sembuh.. Semoga cepat sembuh..!



Dah 51 dah..

fashafishy said...

hehe.semoga cepat sembuh incik jebon.lawak la awak ni.
;)

tank said...

igt 5 perkara sebelum 5 perkara...
tua sebelum sakit...

fandi said...

tank: sihat sebelum sakit daaaa..

Ahmad Azrin Aziz said...

kalo tak sembuh2 jgk, jom aku bw g jmpe tabib..

hahahaa...

pipiyapong said...

ajar laa bini mat nor tu main internet..

syd said...

cepat sembuh jebon..update blog bila dah sembuh kalau tak aku pula yang akan sakit.."laughter is the best medicine.."kau jer yang berjaya buatkan aku gelak2 tak hengat donia.

fingerscrossed said...

WE LOVE U JEBON!!

Gilometriko said...

get well soon.
bedebah jugak entry ketika sakit.
hahaha!

dena_r said...

cepat2 lah sembuh jebon. hari2 aku check blog ni kalau2 ada post baru. ko byk betul peminat.

T i d u s said...

bengong..klakar gle blog kau.. haha...

takpe2..arap2 ko cepat sembuh leh buat entry bangang2 lg..

Najlaa said...

sengal giler blog nih..haha...semoga cepat sembuh yer..oh dh dapat hp baru ke?? haha.

U r wicked bro!

Naniko says Ho Ho Ho! said...

ko sakit pe?
aku rase ko silap google kot. haha
bkn ketawa byk2 leh lagi sakit tekak ke? tsk..tsk..tsk...

get well xoxoxo

pu3 zyranee said...

ahah! lwk gils!i link u larh.ahah!

timmitubs said...

cepat laaa sembuh jebon!

we're being so devoted to wait for your next post.

yeah, we love jebon! :DD

timmitubs said...

cepat laaa sembuh jebon!

we're being so devoted to wait for your next post.

yeah, we love jebon! :DD

husni said...

junz...fetalmu fetalku jua!!~

Anonymous said...

jebs..aku suker skali membaca blog kamoo.dan merasa ingin mengupah kamoo menulis blog utk aku juga.aku tidak bijak menulis seperti kamoo..

Weed and Bandages said...

hang p tengok whose it in line anyway?

ainguzzle said...

sakit penyucian dosa. ok what. aku tgh sakit gak ni.

indrasakty said...

Namun gelak sewaktu menelan ubat yang rasa macam jahanam bukanlah sesuatu yang baik dan boleh menambah penyakit (walaupun kedua-duanya ubat terbaik).

tank said...

@fandi- aku rase x perlu betulkan...
aku pon taw...
sengaja aku tulis cmtu...

Ridhwan said...

Funny sgt!!!

Anonymous said...

siyesly buat i tergelak kuat di pagi2 subuh camni kat office...hahahahaha

fandi said...

tank: baiklah. aku biarlah saja. :D

peh, macam shoutbox dah ni.

Life and something like that said...

oit..

makan jelaa ubat tuh,walau rase cm 6 jahanam..nk wat camna..kalo x nk makan ubat, cmne nk baik..ye x?

xpe..pas baik t kita belanja setong besau slurpee...warne PINK?

nk x?....

apapun...semoge cepat sembuh...fuhh fuhh...

mrblind said...

lu memang pesen malas makan ubat ke bro..

gua dah paut blog lu..harap sudi

illiyya said...

xper..kalo nk percaya google pn xper.. cpt2 la sembuh n sihat..

indrasakty said...

Sila gantikan ganti nama 'bro' di atas kepada 'sis'. TQ.

alif-mikail said...

aok memang kenatl lagi tegar!
koi link aok!

mrblind said...

la..sis ke..gua dah silap pemahaman..terima kasih indrasakty..

Ex Starians said...

waduhhhhhhhhh

Jae Lewis said...

semoga cpt sembuh!! (boleh lg melawak tu)..the best medicine kan? Eheh