Tuesday, November 11, 2008

Saja Mahu Mencabar Minda Kalian

Kamu rasa berapa modal yang diperlukan untuk menghasilkan klip video di bawah?

Aku rasa lokasi percuma.

Menari-nari di belakang rumah pakcik saudara adalah percuma, selalunya.

52 comments:

nazminabdullah said...

aku sependapat dengan kau. percuma sebab:

1. lokasi penggambaran: tanah kosong kebun yg belum diusahakan seperti kawasan sekeliling.

2. memakai baju yg dipinjam dari bini2 bapa saudara.tengok, semua baju mereka geleber.

eh, rasa macam post kat blog sendiri pulak. aku x over kan. haha.

peej said...

eyh ni kumpulan res2 kan??
tp mmg kelakar la video clip die..
baju pun pelik gile..
tp maybe zaman tu..cool kot..

Diloz said...

aku rasa-rasalah,

upah koreographer sahaja sudah mencecah RM40,000.

Kahkahkahkah.

Anonymous said...

haha! tah hape2 la lokasi..

fatjoe said...

saya kurang pasti akan nama kumpulan nih.
tapi pada pendapat saya. emmm cost untuk baju lokasi serta koreographer adalah tidak melebihi rm100.
kerana jika difikirkan, baju macm tuh dibeli bundle. size mmg tak kisah sbb baju tuh boleh diguna pakai lagi. lokasi confirm padang bola kawasan kampung. koreographer free coz saya pasti kumpulan tuh yang reka sendiri.
sebab tarian mereka berulang,ulang,ulang,ulang,ulang,ulang kali.hehe saya dan kawan2 saya sewaktu zaman skolah dulu pun cam tuh.hahahahaha..

sekian.

fatjoe said...

saya kurang pasti akan nama kumpulan nih.
tapi pada pendapat saya. emmm cost untuk baju lokasi serta koreographer adalah tidak melebihi rm100.
kerana jika difikirkan, baju macm tuh dibeli bundle. size mmg tak kisah sbb baju tuh boleh diguna pakai lagi. lokasi confirm padang bola kawasan kampung. koreographer free coz saya pasti kumpulan tuh yang reka sendiri.
sebab tarian mereka berulang,ulang,ulang,ulang,ulang,ulang kali.hehe saya dan kawan2 saya sewaktu zaman skolah dulu pun cam tuh.hahahahaha..

sekian.

fatjoe said...

saya kurang pasti akan nama kumpulan nih.
tapi pada pendapat saya. emmm cost untuk baju lokasi serta koreographer adalah tidak melebihi rm100.
kerana jika difikirkan, baju macm tuh dibeli bundle. size mmg tak kisah sbb baju tuh boleh diguna pakai lagi. lokasi confirm padang bola kawasan kampung. koreographer free coz saya pasti kumpulan tuh yang reka sendiri.
sebab tarian mereka berulang,ulang,ulang,ulang,ulang,ulang kali.hehe saya dan kawan2 saya sewaktu zaman skolah dulu pun cam tuh.hahahahaha..

sekian.

dila raden said...

baju hujan
- RM4.50 @ Mydin

klip rambut (satu set)
- RM 1.50 @ Mydin

but phua chu kang
- RM9.99 @ kedai hardware

miezi said...

lawak2!!!
bajed gila kan?

lindosh said...

oh kumpulan RES2!

dulu konon pemes ah dorang.

tapi dorang mmg cun-cun. SEKSI

tapi mmg tak boleh blah tengok lokasi video klip ni. murah sesangat.

baju pun pinjam je kot

fallen angel said...

dasyattt weyhh video klip neh.
mcm baru hafal step malam sebelum je..
ni tarian ke kawad kaki ke, senamrobik ke atau mungkin eksesais sebelum naik kuda?corak tarian ni sukar dipastikan la.
nyanyi pun sambil jeling2 partner sebelah buat apa..
klip rambut tu dan gaya keseluruhan ni buat aku teringat angkasa lepas laa..apasal tak tau.


jebon, jgn ckp ko beli cd karaoke diorang laa..

shakira said...

ok klip rmbt xleh byk lg ke? penuh kt kepala...
nk cover ape seh?
n menari pon cm malu2 je...

reaksi semasa menonton: terkaku terhadap ke'lame'an diorg..

hahahaha

lawak2

husni said...

1:02-1:04 AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hadoi laaaa....

Anonymous said...

1:50
dia jelir la? aku silap?

reny rino said...

kasut die tu yang mahallll tuuuuu

now-im-april said...

terhibur terhibur! thanks!! ;p

flying heart said...

tak tercapai akal betul video kelip ni... hahahahah...

flying heart said...

ahhhh.. tak pasal2 aku terlayan video clip yg lain2 tuh sbb nak gelak punya pasal... siap lagu stuck dlm kepala time nak tido ni.. dem!

manusia terlantar said...

Setidak-tidaknya mereka ada video klip mereka sendiri.. Kamu?

Hihi..

prejudis said...

minah rempit menari

dina said...

dulu masa zaman mereka ini aku rasa mereka memang hot. Tapi bila tengok balik di masa sekarang... kahkahkah... murahan betul videoklip ni!

Jebon said...

nazminabdullah : haha.. tak, kamu tidak over. terima kasih atas pendapat kamu :)

peej : ya ni res2 yang terkenal dengan lagu kepastian dan pengertian. aku tak ingat apa perasaan aku tengok dia orang masa zaman dahulu. pada aku, feminin dengan m'steen je cool.. he :)

Diloz : hahaha.. ada kemungkinan :)

Anon : Aku cuba untuk kaitkan lirik lagu ni dengan lokasi tapi gagal. mungkin kalau dia orang nyanyi lagu kudaku lari, bolehla aku kaitkan sikit2 dengan penampilan.

fatjoe : sungguh bersemangat awak mengomen sampai tiga kali sekali! hahaha.. baju tu beli dari bundle atau mereka pinjam dari pasukan pancaragam sekolah.
waktu sekolah saya juga macam gini, nasib baik kami tiada video camera dan zaman itu tiada you tiup.

dila raden : nampak sangat kau lah stylist dia orang. maklumat kau paling terperinci.

miezi : kan!

lindosh : haha. ya dulu famous. tapi tak sefamous feminin! jangan main2.. aku memang akan serius kalau bicara tentang feminin :)
tu la, mungkin baju pinjam sebab semua tak ikut kesesuaian saiz badan, tapi mungkin juga mereka sengaja pilih baju baggy sebab masa ni semua orang pakai baju baggy. ah! susahlah fikir asal usul baju dia orang nih!

fallen angel : hahahahah! bayne! macam sial aa. tapi betul wei, nari sambil jeling2 kawan sebelah tu gua memang tak boleh tahan ah..
ada ke cd karaoke dia orang wei?! aku ada kru dengan feminin punya je.

shakira : hehe.. mungkin klip rambut tu adalah untuk mendistract kita dari asyik tengok baju dan kasut dia orang.

husni : tak boleh belah, garu hidung selamba. lepas tu nampak kamera cuba2 cover. aduh...

Anonymous : iya dia jelir.

reny rino : mahal?!!! hahaa.. ya, ya.. mahal.

now-im-april : sama2 :)

flying heart : itulah dia.. tapi aku rasa video klip ni penuh metafora la.. kita je tak tau tafsir.

manusia terlantar : tu la, bagusla jugak dia orang ni ada video klip sendiri. tapi kualiti harus dijaga.
siapa kata aku takde video klip? tengok sini http://www.youtube.com/watch?v=j5ispdpmGvM
kalau kau tak terpegun tak taulah.

prejudis : tarian minah rempit macam tu eh? ooo.. tapi bolehlah jugak dia orang ni menari, nasib baik tak keras macam pokok kat belakang dia orang tu.

dina : haha.. dia orang memang comel dulu. sekarang ni tak pasti, mungkin masih comel.. tapi video klip ni...hish.. susah nak tafsir isi tersirat dia. puitis.

prejudis said...

better joget keras mcm joy division. lg cool dari asyik cover chantek dan asyik selak rambut..
aku rasa diorang mcm terpaksa je pakai kot tu..huhu. kejam seyh director

~ChEnTa~ said...

kenapa sorang jer pakai baju biru? aku rasa..sebab baju kuning dah habih stok..ada 3 jer. nak tak nak dia kena amik yang biru. mungkin..

luas jugak belakang umah pakcik derang ni yer.leh main rounders.

StingRay said...

bersepah.....!!

husni said...

@chenta...solo mesti kene pakai baju lain beb!

~ChEnTa~ said...

http://www.youtube.com/watch?v=j5ispdpmGvM

gelak bahak2 aku tgk tajuk video ni

juned said...

murah? dah tgk video clip coldplay - yellow?

Manusia Secondhand said...

tarian bersepah-sepah..baik layan poco-poco

magenta said...

Pakaian buy 1 free 3 ni.

kin said...

hi jebon
seringkali bila baca blog kau aku akn t'hibur.
tp bl tgk v.klip ni aku t'sedak ktika mnum neskapi pns.

anyway,
aku rs v.klip ni d buat d ladang bikam lah.
tgk shj baju mrk.
bj ke ldg.
lps menari tros g ldg.

padanlah diorg b'4 fit.
damn.

HANA bUdaK cEkElAt said...

terkenang zaman hingusan dulu. masa tu, ini adalah COOL!! ;p

kasut boot mcm yg g pasar je
;-?

;p ;p

anti graviti said...

adoi. mimpi ngeri aku malam ni. tskk.

Anonymous said...

hahaha...
siap bleh garu2 hidung lg.....
video buat sendrik nie....

dian said...

aku rase baju yang dorang pakai tu adalah baju kalis hujan.

kau rasa?

btw, mereka ni satu zaman ngan feminin ka?

epulupe said...

sy bependapat...
total perbelanjaan adalah rm5
sbb kne bli air sejuk...dorgkn mnari tgh panas~~

tp dorg boleh plak mnari mcm malu2 ayam...

agaknye lebai kg tgk kot sbb tgh naek basikal lalu padang nk g smayang asar kt mesjid..

fitto said...

adoi..gila standard bdak tadika...

wani ezryl * said...

mungkin kalau mereka tgk balik videoclip ni skang, mereka akan menggeleng laju sambil membuang baju+but itu jauh2 ke dalam unggun api :P

fiaCOMEy said...

adeh memang kelakar , pegi la amik lokasi tuh kat ladang teh ke.. ni kat padang yg berpasir tuh..


baju lak x kene ngan lagu, mcm lagu , nak ujan je...


adeh tak bleh BLAH!!

Keyrana said...

dulu minyak murah

orang tak fikir banyak

itu yang simple jer..

"kita buat kat sini jelah.redup sikit. kenapa baju hujan ko warna biru??eiiii(fikir2..) takpe takpe, ko jadi solo"

dokodisko said...

hahaha. dlu aku pnah g tgk performance mereka di pasaraya berdekatan rumah aku! siap mintak otograf kot.

bodo gileeee.

Anonymous said...

itu bukan boot noreh getah ke...

Naniko says Ho Ho Ho! said...

lagu pe tu? hahaha.
baju cam rain coat...
boot toreh getah (aku stuju ngn anonym)
pst sempat korek2 idung.
xleh blah. cam lagu tema pembukaan felda baru *tsk..tsk..tsk..*

farhanaLicious said...

aha. betul betul lawak la.
kenapa aku tak tau kumpulan ni? maybe zaman tu aku baru tadika. kot?

aiXat.MR said...

aku tau (kot) nama kumpulan ni.
huhu~
+ but mereka memang cool (bagi penunggang kuda) seluar pun cool (juga bg penunggang kuda)(kot)

huhuhu~

beyoncexx said...

Salam. Erm, asz rase pun percuma! mmg free of charge. Asz br 1st time lwt blog neh, n mmg vid ni menarik lol~

lagu die pon best gak r..

kwang2.

stakat camneh. asz pon ley wat.

Shiori said...

haha... kumpulan res2... aku ternampak kat youtube..

azira.hafiza said...

baru laa old school ni wei.
(sekolah lama).

Ex Starians said...

betullah tuuuuuu

mamu said...

RES2: dulu HIP yo! 4U2C takder ker?

Anonymous said...

aku ternganga krn trkesima...
pnh ke v.klip nh dipasarkan di pasaran tempatan??
serius kelaka...hahahaha

Anonymous said...

aku ternganga krn trkesima...
pnh ke v.klip nh dipasarkan di pasaran tempatan??
serius kelaka...hahahaha