Sunday, September 7, 2008

Sepasang Mata Yang Membawa Bagasi

Bila melihat ke cermin dan mendapati ada gegelung hitam di keliling kedua belah mata aku, aku merasakan yang gegelung hitam keliling mata itu mengingatkan aku kepada donat perisa cokelat.

Terbayang.

Makruh ke?

28 comments:

Zaini said...

xpe.xmakruh.rezqi tu.








heh.

aku_yanhashim said...

bon
kau lapar sangat ke?
kau nak tau aku masak apa hari ini
aku masak nasi tomato
ayam sambal tomato
kurma' ayam
dan aca darat.
serious aku tak tipu.
kau lapar lagi?

iqanabeera. said...

kalau macam tu, i punya eyebags macam chocolate doughnuts with white frosting on top.


sebab i pakai eyeliner putih :)

amir syafiq said...

err kalo bayang makanan tak makruh.tapi kalo byk tido smpai tinggal kesan,makruh la gamaknye.

heart + soul + think said...

makruh la sangat.

hahaha.

Facet said...

Ohhh..aku ingat Hiro..:P

manusia terlantar said...

Hiro? kek coklat 30sen tu.. haha.. rindu seh zaman sekolah...

husni said...

hahahaha ade "frosting" tak donat tu???

Sarah is the One said...

aku pun ada masalah eyebag. eh hiro memang sedap kot!

Azzam?? said...

hehehe.. Jco ke Big Apple or Dunkin? atau mungkin donut mak jah kat area taman equine tu? hahaha

weihh.. smalam aku gi berbuka kat SACC mall.. skali ternampak gambar Mat Nor plak.. segmen merdeka! hehehe teringat kat ko! xD

O my love said...

donat dengan teh O panas..

fallen angel said...

ada lagi satu gegelung hitam yang mengingatkan aku tentang sesuatu. tp aku tamau sebut disini. makruh. hehe.

eraerzarusli said...

ehehe...akak baru melantak donat yang sejenis dan sekaler bayangan itu pagi tadi waktu sahur..keh keh keh keh keh keh..

hana_lalalala said...

alaaaaaaaaaa talk about donuts rase nak beli laa. beli kat mane yer??

dunkins kut. with strawberry jam. yum yum

teyha! said...

tak makruh. BATAL da.

::n.u.r.u.l.a.i.m.i:: said...

jgn bayangkan benda pelik2 :P

big apple sangat awesome...u should try :P

Perempuan Kalis Peluru said...

emmm perumpamaan baru, bibir bak delima merekah, kulit bak telur di kupas, mata bergelung bak dunkin doughnut...wahhh

Jebon said...

Zaini : Betul ke? Yesss.. Terima kasih.

aku_yanhashim : Weh, kau kenapa? Dilarang bubuh list makanan disini!

iqanabeera : Bahahahahaha!! Cool,cool..

amir shafiq : alamak... ini bermaksud dah makruhlah perbuatan aku ni.

heart + soul + think : tak eh? :)

Facet : Wei, Hiro sedap gila!! Tapi iklan dia tak boleh blah.

manusia terlantar : Yes! Sangat rindu... Sekarang Hiro dah bukan 30 sen lagi..

husni : Takde! Sebab bak kata iqanabeera, aku tak pakai eyeliner.

Sarah is the One : Hiro sedap. Apollo pun sedap. Aku siap hafal lagu tema iklan dia.

Azzam?? : Hahah!! Sah-sahlah donut mak jah!

O my love : Fuuu... Dinikmati pula ketika hujan renyai-renyai sambil tengok telenovela :)

fallen angel : kau ni!

eraerzarusli : bestnya kak.. sahur makan donut... saya makan biskut tiger je, cicah milo 3 in 1.

teyha! : Jangan main-main.. Betul ke wei?

n.u.r.u.l.a.i.m.i : Yeah, big apple, j.co, dunkin donuts, donat mak jah, semua best!!

Perempuan Kalis Peluru : Hahahaha!! Betul, betul.. DBP perlu ambil perhatian.

zzizz said...

Time bulan puasa camni asyik teringat pasal makan je...

Nasib baik time bulan puasa ni macam-macam ade jual kat pasar juadah.

My Featured Wikipedia Article @ GoWikipedia.blogspot.com

magenta said...

Weh2 aku pun hapal lagu Apollo ngan kek hiro! Ap ap, ap ap, apollo! Baru 2 minggu lepas aku makan Apollo. Kek Hiro tu aku beli dekat bai roti yang lalu belakang rumah aku tiap2 kali aku balik Malaysia. Kek Hiro dah kecik. Harga pulak dah naik. Huh! Outraged betul aku.

Jebon said...

zzizz : Kan? Tapi asyik hujan je.. Payung aku dahlah dah kena curi..

magenta : Ap ap ap ap! Ap ap ap ap-pollo! Ikutlah rentak, rentak apollo yeah. Kacang bersalut susu cokelat manis bermutu.. Ap ap ap ap! Ap ap ap ap-pollo!

S.YanaZ said...

Terbayang donut takpe...
Kalo terbayanggg yg lain...err...err...

Huh!
",

husni said...

aku tiap-tiap pagi bangun misti ade "frosting"...takkan kau takde kot???

Kizzy TF said...

tak makruh. erk donat kat BigApple tu sedap kan? :P

tengok dekat ic aku said...

bacelah aku punye jugak jebon

Jebon said...

S.YanaZ : Terbayang yang lain? Yang lain tu apa? Kuih lapis eh? :)

husni : Ooo.. ada, ada.. Tapi masa tengok cermin dah cuci muka

Kizzy TF : Sedaaaapp.. Semua donuts dalam dunia ni sedap. Aku tak akan diskriminasikan donuts. Tak baik.

tengok dekat ic aku : Wahahaha! Nama kelakar. Ok, ok, aku baca kau punya sekarang.

Eh, kau punya apa? Blog la kan? Baik tuan.

teyha! said...

gile kau jebon, aku tipu la. haha. ape la. boleh aku tipu lagi la.

Jebon said...

weih, nasib baik aku was-was dengan kata-kata kau! huh...