Sunday, September 14, 2008

Repost 3

You are what you eat.

Tadi aku makan biskut Rocky waktu sahur.

Ini bermakna, aku adalah Rocky Balboa.

62 comments:

Marzuki said...

hahahaha...

macam2

hana_lalalala said...

i love rocky! the biscuit not the man.

my fav is strawberry flavour

Dani Izwan zainol said...

kah kah kah kah kah..kau ni kelakar giler!!

Azzam?? said...

kalau aku makan ikan pari.. so aku ni pari pari la ye?

(-.-)

Jebon said...

marzuki : tak ada idea sebenarnya ni :)

hana_lalalala : what?! how could you not love the guy? ingat senang ke nak lari naik turun tangga tu? (insert Rocky's theme song di sini)

That's my fav too. :)

dani izwan zainol : Kau ni biar betul.. Malu saya :)

azzam?? : yes! kau memang bijak!

Sue Anna Joe said...

Semalam saya rasa saya mimpi kamu.

Jebon said...

Waaaahhh... Mimpi bagus ke tak bagus? Dan bagaimana rupa saya di dalam mimpi itu? Hmm.. menarik...

Sue Anna Joe said...

Rupa ala-ala yang gambar kamu di profile not long ago, yang kalau nampak muka ni, rejam ngan wang ke apa tah. Ahaha.

Tapi siap ngan Mat Nor dan bini Mat Nor. Masa tu kat meja makan. Rupa tak brapa nak ingat.

Pastu apa jadi, pun tak ingat, then tukar plak mimpi, tetiba naik kapal terbang, then I lambat check-in, boarding pass pon hilang. Stewardess tu pon tolong, I naik kereta special ke kapal terbang nak berlepas tu, tapi I terlambat gak, pilot marah. Di halau I keluar.

So I pun bengang I panjat lari atas kapat terbang tu, lalu atas luar cermin cockpit.

Mengamuk pilot, kejar Anna ngan kapal terbang. Anna pun berlari sambil lawan graviti. Terbang tak terbang la.

Wahaha, pastu tak ingat. Lalu ku bangun.

NaniRostam said...

Wah ada orang sampai termimpi2 kan kamu. Kamu dah ada gurlfren ke jebon?

Ehm balas dendam ke sahur makan rocky. mesti stock jajan kamu banyak ya.

illiyya said...

jgn perasan la jebon.. hahaha.. aku pn suka rocky strawberi.. jd aku pn rocky balboa perisa strawberi? erm..fakta menarik..

manusia terlantar said...

Aku rasa kau bukan Rocky Balboa.

Mungkin lebih ke arah Rocky One.

Ro.ror..ror..ror..ror.. Rocky One!!

Jebon said...

Sue Anna Joe : LOL! Ooo..gambar yang di profile itu.. Berserta dengan misai berputar dan janggut sejemput sekali? Bagus, bagus.

Tapi bila imagine 'So I pun bengang I panjat lari atas kapat terbang tu, lalu atas luar cermin cockpit.' Kelakar gila laaaaaa!! Mimpi..mimpi..

Dah lama la tak mimpi!

NaniRostam : Aunty, saya memang pemakan jajan sepenuh masa. Memang kena ada jajan, kalau tidak rasa hidup ni...tak sempurna :)

Gf? Hmm...

illiyya : Ala, kau jadi la yang warna biru tu wei.. Lepas tu kita cari lagi sorang yang boleh jadi warna cokelat. Lepas tu kita buat band.

manusia terlantar : Aku ingat Rocky One!! Dulu aku ada satu overalls jenama tu! Aku paksa mak aku beli sebab overalls tu ada poket kat bahagian dada. Aku nak merasa konon macam Doraemon la. Dan depan poket tu ada gambar beruang Rocky One tu.

Sue Anna Joe said...

Kiki Lala & KIKO lah beb. Kool sial.

amir syafiq said...

rocky balboa pilem dia tak best sangat lah.huhu.dia dah tak kuat.cuba kau makan iron(seterika baju),nanti dapat jadi ironman.dia lagi kuat.hehe.

47 said...

LOL

tahniah kerana dah jadi rocky, jangan salah guna kekuatan penumbuk tu :D

Perempuan Kalis Peluru said...

genius...!!

Zero Pain said...

aku tak sahur..

jadi ari ni aku bkn sape2..

Zaini said...

rocky?hmm.kalau mkn pocky?jd Pocky Balboa?

*oke.ak senyap skrg*

izuan said...

how can you eat rocky for sahur? tak kenyang la wei!

Chocolate said...

kalau saya makan maggi.

saya ialah maggie simpsons
dia bayi lagi.

dengan itu, saya tak payah puasa lah.

wuhuuuu!

S.YanaZ said...

Rocky ckp mcm dengar tak dengar tuh yg mahal...

:P

yourdrugbuddy said...

ahhh.. terliur.

manusia terlantar said...

Esok aku makan rocky warna coklat.. Boleh join band kamu? saya jadi manager ok?

Rocky one memang menjadi kegilaan manusia2 batch kita woo..! Aku pun ada baju dia hasil titik air mata aku .Lambang beruang Rocky tu memang alat pertunjukan ketika main petang2.. Haha.

Dekat youtube tiada iklan rocky one~
Tsk!

husni said...

mungkin aku kat sini sekarang pun pasal aku suka makan nasi goreng USA dulu.

marah diorang bile aku bgtau nama negara diorg jadi nama nasi goreng je kat Malaysia...

dam.dam..dum.. said...

masa kecik2 dulu kalo aku dapat makan bizkut rocky kira pencapaian paling menarik le..sbb benda tu mahal..mak aku tak kasik beli..bila dapat duit raya banyak,aku ubah cara idop, beli bizkut rocky, beli burger mahal(burger special),gunakan wang sewenang-wenangnya (walaupon duit raya terkumpul hanyalah rm30.00) tapi aku rasa macam ada 3 million!!indahnya zaman tu!!

dey said...

weh ko sahur makan rocky jer?

wani ezryl * said...

lepas makan coklat rocky tu, adakah ko pergi ke kedai membeli sarung tinju? :P

funny, kite jugak mimpi ko twice! lolx (blog ni sungguh mempengaruhi otak) x]

O my love said...

jebon!

cari chewinggum yang bulat dalam plastic ada tiga warna saja tu!

husna said...

hahahaha! rocky one tu kelakar!
aku rasa ia adalah maskot beruk.
ye ke?

hey thanks for dropping by my blog!
u've been tagged sbb dah bace!
kamon.. 10 impian.. sikit je.. ;p
hahahaha!

rahimin idris said...

hahaha baru la aku dapat gelak hari ni. hilang sket susah hati.
lucu la kau ni! hahaha

wani ezryl * said...

o my love, (nk menyebok) tempat sy ada jual chewinggum 3warna! weehee!
:B

Azzam?? said...

wei husni.. aku slalu makan nasi goreng cina.. kenapa aku tak dapat2 pergi cina or at least dapat awek amoi?

Jebs.. GF ye?? aunty dah bagi ko gren light tu.. wahahahah

HuFF said...

Aku tak suke makan Rocky.
Tapi aku teringin jadi Rocky.
I nak jadi gagah perkasa.
Macam mana ni Jebon?

Wani Ardy said...

satu hari dihabiskan dengan berdekah-dekah baca blog anda, orang subang rupanya. dekat pula tu.

seronok rasanya ada orang subang yang begini. :D

Miss Ierdamonicious said...

saya suka "Tora datang lagi"...tapi cam xsesuai jer...

~ChEnTa~ said...

bon, ko lapar yer.. tu pasal ko tulih entry ni kan..haahha

H&F said...

sesape yg suke mkn mee goreng mamak ada 2 pilihan. sama ada nk jadi mee goreng atau jadi mamak..terpulang lah kn? heheh=)

eamy said...

pergh..rocky mmg layan.aku hny makan rocky cokelat jek..rocky lain aku xlayan.pastu aku akan makan yg part ada cokelat tu dulu, then makan bahagian yg tade cokelat tu last sekali..best woo~

Syah Saliman said...

jebon,keyang ke sahur rocky2 tu.stau aku jajan tu aku makan masa tgk movie je pastu meraban cari yang lain.
jajan mahal aa skang.rocky2 tu sekotak rm1.50 cheit
harga nasi lemak ayam kt skola .
cheit.pose pose

Dani Izwan zainol said...

anak mat nor, bile ko nak update citer baru..aku ketagih nih..ader jgk aku tak puase esok nih.

kusutkusut said...

haaa...
suka..

kaka' said...

haha kelakar la kau..
aku dah khatam bace blog ni..
keep it coming!

pendingin hawa said...

kalau kamu update blog, aku kecewa.

kalau kamu update, aku gembira.

aku suka blog kamu.

izinkan aku sambungkan blog kamu ke blog aku.

terima kasih.

pendingin hawa said...

aisey.
salah tulis.
kalau kamu tak update blog, aku kecewa.
kalau kamu update blog, aku gembira

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

best! rocky!~

penanya (?) said...

cilaka! camana nak jadi macam Ramon Bangbus?!

shade said...

hye~
suka kamu~
kamu menceriakan hari2 saya yg bosan..(^_^)

~HAWA~ said...

blog kamu funny ;)

Azzu said...

"You are what you eat." <-- aku igt kau nak kata badan kau macam batang biskut rocky. xsangke sipi pon tak kena.

p/s: rocky balboa xkacak la.

Anonymous said...

Jebon..tekanan arr..tak abes2 ke u tgk tweak peaks ( twin ke tweak ha?)..class masih bnyk agi ke? Class tu lupekan ajer...itu duniawi je...tulis arrr post!!!Please, please, please

Hani Zainuddin

~ChEnTa~ said...

dah 51 komen dah ni bon..
manakah dikau?hapdet ler..hapdet..

Sarah is the One said...

now you know- rocky sedap gila k!

SNOTS said...

haha u r so psychotic. funny!

Jebon said...

Sue Anna Joe : Kiki Lala! KIKO! Logo tupai KIKO tu sangat cute. Dipadankan pula dengan kasut berlampu Sportex. Fuu..

amir syafiq : LOL! iron tu aku akan cuba masak 3 rasa lah.

47 : Terima kasih, terima kasih. Penumbuk ini hanya akan digunakan untuk memprotek diri sendiri saja.

Perempuan Kalis Peluru : Siapa?! Rocky? Tak berapa sebenarnya.. :)

Zero Pain : Makanlah Rocky. Boleh kita main tumbuk-tumbuk.

Zaini : Wei, Pocky tu sedap jugak sebenarnya.. Tapi mana ada Pocky Balboa! Bunyi pun lain maciam. Lol!

izuan : Itu pencuci mulut la! Sahur aku makan nasik!

Chocolate : Hahahahahaha!! Gila tak aci.. Tapi ia sangat logik. Hm..

S.YanaZ : Kan? Haih..

yourdrugbuddy : Sabar, sabar.. Pergi tidur, elakkan terliur.

manusia terlantar : itu la, aku pun dah cari. takde iklan rocky one :( Iklan apollo pun takde.. haih..

husni : Betul la tu Huzz.. Dekat gerai tomyam kat 15 ni ada jual nasik public phone, kalau aku makan agaknya jadi apa pulak.

dam.dam..dum : Betul la wei.. Dulu kalau ada RM30 rasa macam jutawan. Sekarang ni, RM10 untuk credit telefon, RM20 lagi untuk isi minyak kereta. Nak beli Rocky pun tak mampu!

dey : Makan nasik! Kadang-kadang kuey teow. Kadang-kadang KFC.

wani ezryl : Nak beli, tapi tak cukup duit! Tengok kat Toys R Us punya, tak muat pulak :(

Mimpi apa?! Uish... Misteri..

O my love : Dah jumpa Ms Weed!! Dah jumpa! Mamak jual roti naik motorsikal ada jual! Dengan benda yang dalam tiub kecik lepas tu ada straw pendek yang boleh tiup2 buat belon tu pun ada!

husna : Bukan beruk la! Beruang! Tagged? Haha.. Ok ok.. nanti akan dibuat :)

rahimin idris : Kenapa kau susah hati wei? Cuba pergi pasar ramadhan, mungkin kau boleh gembira sikit.. Aku selalu gembira kalau pergi pasar ramadhan.

Azzam?? : kau selalu makan nasi goreng cina sebab tu mata kau sepet wei. kau tak perasan ke?

GF wei.. Hahahahaha!

Huff : Cuba makan Rocky sambil tutup hidung. Macam orang-orang dalam Fear Factor selalu buat.

Jebon said...

Wani Ardy : Hello orang Subang! Terima kasih kerana singgah sini! Seronok rasanya ada orang seperti kamu yang baca blog ini :)

Miss Ierdamonicious : Saya juga suka. Tapi saya tak makan cokelatnya. Saya hanya ambil permainannya saja. Best.

~ChEnTa~ : Boleh tahan la... :(

Hanep : Hahahahahahahahahahahah!! Bengong! Betul tu!

eamy : Rocky yang warna pink tu boleh tahan jugak wei. Percayalah.

Syah Saliman : Mahal kan sekarang? Bengang betul aku. aku dapat makan Rocky ni pun sekali-sekala je. Betul ke harga nasi lemak ayam kat sekolah RM1.50? Nak berbuka kat sekolah la macam ni.

Dani Izwan zainol : Updated. Kau ni suka jadikan aku alasan tak boleh buat kerja la, tak boleh puasa la. Sungguh cis.

kusutkusut : haaa.. baguss... :)

kaka' : Terima kasih :)

pendingin hawa : nasib baik kau buat pembetulan. buat seketika, aku rasa nak pengsan. terima kasih! :)

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman : Rocky memang best!

penanya (?) : Ahh! Tak tau! Nama makanan yang paling dekat dengan Ramon yang aku tau hanyalah noodle Ramen. Cubalah. InsyaAllah..

shade : Hi! Terima kasih di atas komen anda yang sungguh bermakna itu :)

~HAWA~ : Terima kasih :)

Azzu : Badan aku memang macam batang biskut rocky tapi kena darab 15,000 kotak la.

Anon : Twin la! Hahaha!! Aduh.. Tekanan tekanan. Tau mana boleh dapat karipap ubi keledek yang sedap?

Sarah is the One : Sedap gilaaaa! Lebih-lebih lagi bila dinikmati dengan air sirap sejuk.

Jebon said...

Snots : *sesak nafas sekejap. Hi Snots..... Thanks :)

wani ezryl * said...

ntah x ingat sgt mimpi tu ahaha (sy pelupa mimpi T_T) tp dalam mimpi tu kita adalah kawan2 sambil berpiknik atas rumput hijau.. lolx

dokodisko said...

bongong laaaa..

adoiyai

Anonymous said...

aaa..
klu kte mkn biskut merry?
x ke mampos jd natang ni?

azira.hafiza said...

aku pernah tesilap beli POCKY sebab ingat ROCKY!!
apa kes?

Marliza Radzi said...

hahaha!!!

(lawak betul; setiap kali komen di blog ni, my ayat will begin with 'hahaha'. heh)

baby rocky said...

hihik..mcm2 la...ade2 je..