Friday, September 19, 2008

Maaf Kerana Lama Tidak Kemaskinikan Blog

Aku sebenarnya terlalu sibuk..

Aku terlalu sibuk mencari karipap ubi keledek yang sejati.

Asyik-asyik ubi kentang dengan sardin, ubi kentang dengan sardin.

Aku mahu karipap ubi keledek.

57 comments:

O my love said...

karipap memang fav!!!

yang orignal jugak yang best.

karipap pusing pilihan kedua.

47 said...

karipap ikea lagi best, puas hati makan, besar!

oh and jebon..cool down, jangan jadi geram geram disebabkan karipap :)

~ChEnTa~ said...

meh datang umah aku bon...
mak aku terer membuat karipap ubi keledek yang sejati.. :p

dila said...

hak ela
dekat2 rumah aku ramai makcik meniaga karipap keledek

bak sini alamat,
nanti aku pos

AbgBeCA said...

karipap??

dani izwan said...

kul5 aku baru bngun tido..kalo aku tau blog ko update,awal2 lagi aku dah bangun supaya puase aku lancar

jangan ckp karipap, keledek pun aku bleh pos lajukan

husni said...

kau tau tak karipap paling sedap kat dunia dulu jual kat mana? kat depan JPN lama, Jalan Sultan kat PJ State tu. karipap ayam laa tapi, saiz jumbo...mmg layan, aku ingat lagi aku saja2 hilangkan IC supaya aku boleh pegi situ beli karipap.

ah fak yew said...

aku rasa macam malas puasa je ingat karipap...

HuFF said...

aku tau mana nak cari karipap itu Jeb. Aku pasti lu akan tangkap leleh. i not lying u.

Jebon said...

O my love : Karipap pusing tu yang mana? Macam gempak je nama dia..

47 : Ho yes! Betullah. Karipap ikea.. Lupa pulak... Tapi intinya bukan keledek :(

~ChEnTa~ : Bak sini alamat.

dila : Betul ke ni? Bab2 karipap ubi keledek ni jangan dibuat main. Tak baik.

AbgBeCA : Iya! Karipap!

dani izwan : Elelele... tengok, jadikan aku alasan lagi :p

Korang ni betul ke nak poskan aku karipap ubi keledek ni? Terharu betul.

husni : LOL! Kenapa kau kena hilangkan IC kau? Patutnya kau mintak tolong aku hilangkan IC aku je. Sebab aku nak tukar IC, gambar aku buruk.

ah fak yew : Jangan malas wei.. Nanti berbuka boleh makan karipap berapa bakul yang kamu mahu sekalipun.

HuFF : Mana? Mana? Pls don't memainkan my feelings.

wani ezryl * said...

yelah. minggu ni minggu busy. kenapakah? kenapakah kita semua busyyyy *baling pinggan mangkuk keluar tingkap* :P

Zero Pain said...

la nape x ckp awal2..nnt leh suruh makcik queen karipap dtg jumpe sis J..

jgn lupe bke tingkap umah..

mmg best karipap makcik terbang ni..

yourdrugbuddy said...

aku suka samosa. inti ikan, bukan inti kelapa. sekarang ni asyik kena tipu je.

fiQrEE@lias said...

susah dah nak carik skang zaman dah berubah...jebon wat je sendiri...lagik senang..sedap..banyak...

nak resipi...

fiQrEE@lias said...
This comment has been removed by the author.
kusutkusut said...

aku suka karipap.
nak2 yg garing2 tu.
pehhh.

slm knl.

Miss Ierdamonicious said...

teringat...kami disini wat karipap guna botol kicap cap kipas udang, sebab xde pengelek.sadis sungguh.wakaka!!!

one love said...

lu rock!

roker berjiwa!

miezi said...

blog ini sgt best!!

izuan said...

apa salahnya karipap sardin? aku suka karipap sardin. sedap.

pendingin hawa said...

waktu bulan puasa memang susah cari karipap ubi keledek.

tapi aku rasa bulan-bulan lain senang.

cari saja mana-mana pusat sarapan.

pasti ada karipap ubi keledek.

Farha Ghouse said...

karipap ubi kentang sedap :D

Ferdows said...

My mom pandai buat karipap inti keledek:)

kusutkusut said...

aku suka blog ko.
jadi aku tag ko.

ada masa layan ja arr.

HAHA.

Zaini said...

karipuff ubi kentang lagi kul!!

cis.

SESEORANG said...

jebon,aku link ko.

*adakah ko sebatch dengan bayne,ain,dll?

~HAWA~ said...

nk gak karipap ubi keledek...gue xpenah cuba...

Diloz said...

aku tetap suke karipap sardin.

hana_lalalala said...

but i prefer karipap kentang than keledek

Senandung K said...

i tak jumpa karipap ubi kledek. instead i jumpa aliaa zawani last saturday :)

AbgBeCA said...

ko penah makan kebab nur ain atikah??
hahaha jgn men2...seb bek tak da letak binti

blog BeliBuy said...

nk karipap ke...leh order kat kite je la ek..tp bukan kite yg buat..org lain yg buat..sepanjang 2bulan nie je dh byk org order karipap kat die...ade la duit masuk sikit dlm poket die...kite tolong rasa je

DayDreamer said...

betul...misi ko sama mcm misi aku pada bulan puasa ni..KARIPAP INTI KELEDEK!!! ... abes semua pasar ramadan kat sekitar klang aku redah..cuma setempat jek yg ada jual..kat P.Klang..itupon kekadang ada..kekadang takde... bila takde...bole ilang selera berbuka ooo

Firdauz takes five said...

Aku sebenarnya gila karipap.

Dulu masa study lagi, dan masih berpuasa (ahem), tiap2 hari aku berbuka karipap keledek.

Sebab dia manis.

Sekarang ni karipap keledek aku boleh dapat hanya waktu pagi di bulan bukan ramadhan.

Tersangat sedap karipap tu. Dijual di tepi jalan dari Kota Damansara ke Ikea, di depan Shell.

Kebetulan sama seperti kamu, aku tak gemar sangat karipap kentang dan sardin.

Oh, ape kata kita berekperimen dengan keledek dan masak karipap bersama-sama.

Nak tak?

Who knows tetiba jadik sedap, ha!

Jom jom.

Miss Farina said...

ade ke karipap keledek??? ade ke ade ke ade ke??

dina said...

aku lagi suka karipap sadin. keledek? sedap gak... tapi ramai yg suka buat karipap kentang. nanti aku buat aku ajak kau dtg rumah...

Izham Miyake said...

karipap tu apa eh?

be~bored said...

hello..
jumpe this blog..
best sgt2..
fun.wonderful.great!
keep on writing.

Jebon said...

wani ezryl* : Kan? Aku tak boleh baling pinggan mangkuk keluar tingkap, nanti mak aku baling aku keluar tingkap.

Zero Pain : Ada Queen Karipap? *teruja

yourdrugbuddy : Tak pernah makan. Rasa tak cool pulak. Tapi macam best je.. Samosa inti ikan, samosa inti ikan... Hmmm.. Mulai esok, aku busy cari samosa inti ikan pulak.

fiQrEE@lias : hahaha.. aku.. aku.. aku tak reti buat.. masak air pun belum tentu air tu masak..

kusutkusut : yeah!! salam, salam.

Miss Ierdamonicious : Haa?? Hahahahah!! Kelakar! Tapi sangat kreatif! Dan terserlah semangat tidak mudah putus asa tu. Tahniah!

one love : gua rok? heehee.. terima kasih.. :) eh, ada ke roker gelak heehee?

miezi : terima kasih. kalau dibaca sambil makan karipap ubi keledek lebih afdhal.

izuan : tak salah. tapi orang yang jual karipap sardin tak jual karipap ubi keledek!

pendingin hawa : semua orang kata begitu.. tapi masalahnya ialah.. aku bukan jenis yang bersarapan.. tsk.. takpe, demi karipap ubi keledek, aku sanggup berkorban.

Farha Ghouse : karipap ubi keledek sedap :D

Ferdows : Bak alamat :)

kusutkusut : Wokay, aku suka main tag-tag ni.. Nanti aku cekidaut okay. Thanks!

Zaini : Jangan diskriminasikan karipap wei..

SESEORANG : Terima kasih.. Aku sama batch dengan Huzz (bukan URTV, Syed Husni). Tapi aku berhenti masa semester 3 sebab..nantilah aku cerita. Tapi masa pre-tesl aku sama batch dengan Bayne, Kama, dan lain-lain.

~HAWA~ : Rugi, rugi.. Jom kita cari bersama.

Diloz : Cuba bagi peluang pada ubi keledek. Cuba..

hana_lalalala : Tsk. I rasa you belum cuba karipap ubi keledek yang sejati.. Tak kenal maka tak cinta ok.

Senandung K : Hahah! Aliaa Zawani dah kahwin kan? Agaknya kat kenduri kahwin dia ada hidang karipap ubi keledek tak...

AbgBeCA : Nur ain atikah?! Kat mana ni?! Nama dia..begitu menarik perhatian! Lol! Mana kau tau dia binti? Entah-entah a/p ke.. Ha...

blog BeliBuy : jual secara pukal ke macam mana ni?

DayDreamer : Kau punya taste ni kan.. memang bagus! *high five

Firdauz takes five : Terima kasih atas informasi tentang di mana terjualnya karipap keledek!! Sejurus selepas raya, hari-hari akan ke situ! Yes.

Masak karipap bersama? Jom!

Miss Farina : Rugi rugi. Mestilah ada!

dina : Kau sungguh mulia... Bila ajak jangan lupa bagi alamat. Banyak dah orang ajak aku datang rumah tapi tak bagi alamat. Sungguh cis.

Izham Miyake : Karipap tu.. http://ms.wikipedia.org/wiki/Karipap

be~bored : Hello :) Terima kasih atas kata-kata anda.. Sangat terharu. Akan lebih terharu jika kata-kata anda disertakan dengan karipap keledek sebakul dua.

fallen angel said...

karipap skang tetap sedap.cuma saiz makin kecik.
mana lagi nak cari karipap saiz kari-PAP.

dina said...

jeb, aku akan bagi alamat tatkala karipap ubi keledek tu berada dalam rumah aku...

bindi said...

hi jebon
naper u tak suruh si mamat bollywood tu tolong ko uli sekali tepung utk karipap tu....sambil menyelam sambil makan lah batang burok dia!!...lol...thats ethnic food fusion in action. btw i just came across ur blog and find it interesting.

Mommy Lily said...

u r very funny

mami dah link urs to my blog. leh? nk baca di kala kedukaan...

salam perkenalan !

blog BeliBuy said...

bukan jual secara pukal pun..ade tempahan ade la dorg buat..selalu buat saje2 je

weed and bandages said...

apa lagi anak mat noq!

update ah!

AzuraloveNizam said...

jebon..salam kenal dik..jebon telah menghilangkan dukalara akak nie..blog jebon memang best..tergelak guling2 akak dibuatnya..akak dah link blog jebon...

ps:especially video clip superman industan tu..akak tak bleh tahan gelak sampey skrang..sampey sakit mulut akak...

salam kenal..

~ChEnTa~ said...

bon!selamat hari raya.
maaf sebab mengantoikan..
(adakah itu satu kesalahan?)
=)

penulis kami said...

buat kuih raya apa lama tak update

kavkiskey said...

takpe, kami maafkan...

heart-jb said...

kad raya buat anda d blog saya.

:p

slmt hari raya.

epulupe said...

tipoooo~~~

karipap sardine lebih enak tatkala adanya bancuhan teh panas berbanding dgn karipap keledek...

krystal said...

ei still looking for the perfect karipap ke? Cepatlah kemas kinikan blogmu...Im having withdrawal symptoms ... Need to read something funny

kecik said...

saye rase saye tau anda sape,.,hihihi

magenta said...

Jebs, selamat hari raya. Have a good one.

marzuki said...

selamat hari raya. link my blog pliz

Jebon said...

Bayne : Kat ikea wei.

dina : terima kasih!! Akan ku tunggu.

bindi : Makan batang burok dia? Adakah aku seorang atau semua pun rasa ayat itu lain maciam?

Mommy Lily : Sila, sila.. Salam perkenalan :)

weed and bandages : Sudah!

AzuraloveNizam : Terima kasih :)
Video tu saya dah tengok 86 kali, tapi efeknya tetap sama. Heh.

~ChEnTa~ : hahaha!! iya, kamu dimaafkan.

penulis kami : tak buat kuih pun. layan youtube banyak sangat :)

kavkiskey : terima kasih :)

heart-jb : thanks wei.. nanti aku cuba buat kad untuk kalian

epulupe : tipuuuuu!! karipap keledek sedap jugaaaaa

krystal : lepas raya baru boleh jumpa the perfect karipap!

kecik : hi, saya jebon. anak mat nor :)

magenta : Selamat hari raya juga pada kamu wei.

marzuki : selamat hari raya.

Heiso said...

Funny. Just a few days ago my family and I talked about how in kelantan ppl always make karipap using ubu keledek. which we dont like because we prefer it with ubi kentang. my point here actually is that u can come to kelantan and u can have all kinds of karipap ubi keledek that u'd like =p