Friday, August 22, 2008

A Town Where Everyone Knows Everyone And Nothing Is What It Seems

Semalam aku terjumpa dvd siri tv kegemaran aku sewaktu aku kecil. Aku terus beli tak cakap banyak.

Siri tv itu adalah tak lain dan tak bukan, Twin Peaks.

Jadi aku akan mengadakan Twin Peaks marathon mulai dari sekarang.

P/S : Jika ada sesiapa yang terjumpa dvd siri tv Maero Attack (somersault berpusing!), sila beritahu aku. Ingat! Maero Attack. Oshin aku tak mahu. Sedih. Jika aku mahu sedih, aku boleh tonton Bersamamu TV3.

17 comments:

Izzaty said...

kalau baca entri parti durian kau pon sudah bole buat aku sedih HAHA
oh ya, aku pon tgh cari movie kegemaran masa kecil - Now and Then. kalau kau jumpa, btau aku *sambil cekak pinggang, gedikgedik*

Marjerin said...

twin peaks complete siries ka ?

maero attack payah nak jumpa, nak seluruh pelusuk Kl aku dah carik and even cari kat internet pun payah. memang rare sungguh

dilanun said...

memang la rare..citer tu dah lama giler...

dulu-dulu pun ada citer yang pasal pramugrami tu. Ntah apa tajuk dia. Tapi habis je citer tu dia ada menari² atas bangunan.

saat omar said...

Twin peaks yup best...soundtrack dia cool...tapi aku suka half part of the series bila dia reveal bapak dia sebenarnya yang bunuh laura palmer...lepas tu dah kureng.
Twin peaks ada lebih 24 siri tu, kalau nak layan 24 jam baru habis ahak

dey said...

maero attack...wowwee..mcm teruja jer aku tgk dia buat somersault berpusing time aku kanak2 ribena riang dulu..dgn hotpants mereka..

izuan said...

aku pun rindu sangat tengok moero attack.. ingat lagi masa tu tiba-tiba jer semua orang kat malaysia gila main volleyball.. so jom kita ramai-ramai layan intro moero attack:

http://www.youtube.com/watch?v=jnDxB1VwNlM

lagi satu cerita jepun yang aku layan masa kecik-kecik dulu ialah miss comet..

http://www.youtube.com/watch?v=bUpplshRSN8&feature=related

rindunya... kat manalah boleh aku cari dvd citer2 nih..

Sue Anna Joe said...

Aku hapal lagu dia... ehem..

BALADINGI NARATE TORU NEKUDU
BALADINGI NGAA SINGI NGI NGI NGAAA..

Ahahah, ye kot...

Jebon said...

Izzaty : sedih kan? tsk.. Ooo.. Now & Then.. Aku tahu.. Dulu aku ada video tape dia wei.. Aku suka gila thora birch dulu kini dan selamanya. Christina Ricci sekalilah.

Marjerin : Yeah, complete series meng.. Tu la.. memang rare itu cerita.. Aku rindu nak tengok.. Gadis yang bernama Chun tu lah yang membuat aku ponteng sekolah agama.

dilanun : Hah? Cerita apa ni wei? Nari2 atas bangunan? Kalau nari atas keretapi aku tahula.. cerita Dil Se. Shah Rukh Khan.

saat omar : habisla kau, kawan aku marah kau sebab kau bagitau siapa yang bunuh laura palmer sebab dia tak tengok lagi. habisla.. ha-ha tak tahu.. aku dah beli mc dah untuk layan twin peaks.

dey : semua sexy kan? haduh..

izuan : terima kasih atas links tersebut izuan. tapi aku tak pernah tengok miss comet. aku tengok tomatoman. sebab lagu dia best. tomatotomatomantomatomatok! aku rasa kat jepun adala..

Sue Anna Joe : Hahahahahahahahahahahahahahahaha!!!
Tahniah!! Aku tak ingat! Tapi aku ingat lagi Ultraman Ace. Akantare akantare...

eLLa said...

aku pon suke tgk cte maero attack tu. ntah mane nak carik cte tu. sanggup ponteng ngaji sbb nak tgk cte tuh... huhuhu. tomatoman pon best jugak

eLLa said...
This comment has been removed by the author.
ghost said...

cerite oshin tu kalau die buat dvd collection berape set agaknye eh. panjang gile kot? best gile maero attack sampai dah tua2 ni pun aku layan cerite2 sukan fantasi jepun cam prince of tennis ke, eyeshield ke.. tapi diorang cakap bahasa jepun. maero attack cakap bahasa melayu. bes sket. (wpun suare cerite tu ngan cerite lepas tu sama je)

huruf K said...

sosesok berpusing!!! ahahahahha

Mohd Syahar said...

moero attack kan ejaan dia?
and untuk dilanun, cerita pramugari tu nama dia chiaki.

aku juga suka menonton drama sedemikian sambil memonteng sekolah agama.

Marliza Radzi said...

hahaha!

kalau jumpa DVD Maero Attack, sila beritahu di manakah.

chun cheng said...

maero attack yang ade dalam tu nama chun tu eek?

Anonymous said...

salam... sy baru je google psl nak cari dvd twin peaks ni... n terjumpe ur blog... since post ni thn lpas..sure tempat jual dvd tu dah x jual lg (**or ade lg ke?)... boleh x if sy nk copy@ pinjam dvd tu... if u dont mind...

annie abdul said...

salam. saya tak tau whether en. jebon still blogging ke tidak tapi nak tanya di mana dpt dvd twin peaks tue.. saya pun minat sgt dgn siri tue..