Tuesday, August 26, 2008

Macam Mana Tak Jatuh Hati?


ungkapan laut di langit hitam
bintang dilihat dalam lautan
sangkutnya jala berukir hati
bagaikan cinta ku harap disisi
jaringan bibir bagaikan sesikat
nyiur dihanyut seimbas ombak
pohon ibu dilepas bayu
bagaikan hati menggisir batu
disinilah cinta menyerang aku
disinilah aku diserang kamu

-Bernice Chauly

11 comments:

Anonymous said...

tahap pemahaman aku sangatlah kerdil..ni lagu ke, ingredient makanan??

Jebon said...

Ini pidato la, apa lagi.

Marjerin said...

aku pun turut jatuh cinta sama dia. especially dengan puisi-puisi dia.

luah_rasa said...

em....baik bangat~!!

dilanun said...

ahhh jebon jiwang.. :P

aku_yanhashim said...

aku suka dia
dan aku suka bait-bait di atas.

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Dia ada buat tak puisi yang mengancam macam si Salleh Ben Joned buat?

Jebon said...

Marjerin : Kan? Haduh...

luah_rasa : Memang.

dilanun : Hehe.. Maklumlah, hati warna pink dan diperbuat dari gula-gula kapas.

aku_yanhashim : aku juga suka dia. mungkin bukan kerana bait-bait di atas, tapi aku suka juga.

TTB : Karya dia bagi aku terlalu feminin. Dia belum gila. Salleh Ben Joned tu lain cerita. Dia genius gila. Si gila yang genius. Sila cekidaut http://bernicechauly.wordpress.com/

nais said...

aiyer...

zureen said...

lecturer college aku ni.

Jebon said...

nais : biarla wei..

zureen : kamu sangat beruntung. tsk.