Sunday, July 13, 2008

Aku demam, tapi bukan demam cinta.

Lagi satu benda yang boleh buat aku kalah dalam pertandingan Fear Factor :

Cabaran untuk tidak terkejut apabila roti melompat keluar dari toaster setelah selesai dibakar.

Sangat mencabar.

20 comments:

Ahmad Kamal Abu Bakar said...

Hahaha! Samalah kita. Stupid toasters.

47 said...

ada unsur kecomelan di sini :)

tak apa, dengan sedikit usaha, bukan sahaja boleh menjadi tidak terkejut, tapi kamu juga akan boleh menangkap roti yang melompat dengan mulut!

Angel On My Bike said...

tak berapa terkejutlah.lainla kalau ada 200 ekor lipas melompat dari toaster.mase tu baru boleh meracau.

::n.u.r.u.l.a.i.m.i:: said...

same!!!
i pun slalu terkejut bila roti melompat dr toaster n i pkse my mum beli toaster yg lipat 2 tu.x terkejut tp hangit pulak jadinye..damn

broken_nigina said...

misteri.
penuh debaran.

magenta said...

Dulu aku selalu pikir kalau aku dikejutkan dengan bunyi roti lompat dari toaster sebagai alarm confirm aku akan terjaga dengan perasaan seperti mendapat heart attack tiap2 pagi.

husni said...

chomeyyylllzzz la u junzzzz =))))

mr. izuan said...

haha i know what you mean. aku dah lama tak guna toaster. selepas membaca entry ini, aku akan cari balik toaster tersebut untuk merasai semula kejutan tersebut :P

asra said...

setuju!

hak sei ngo...

=)

Jebon said...

AKAB : Nyah! Memang betul, toasters are stupid. Tapi kalau tak dapat roti bakar, mak cik sut.

47 : Hahahahah!!! Visual menangkap roti guna mulut tu sangat kelakar. Terima kasih atas kata-kata semangat!

Miss B : Ye la kau tere.. Kalau 200 ekor belalang macam mana tu bayne?

nurulaimi : Hangus? Teehee.. takde timer ke benda tu? nampak macam canggih. rasanya ada la kat rumah, tapi untuk bikin waffles yang kecik sikit.

broken_nigina : Kan? Aku dah kata dah.

magenta : hahahaha!! betul tu. nasib baik alarm aku lagu jem & the holograms.

husni : shadap u.

mr. izuan : bagus izuan. rasailah kejutan tersebut. tapi ingat, bila menggunakan peralatan elektrik, tangan mesti kering.

asra : tumpang tanya, hak sei ngo tu apa?

:)

asra said...

hak sei ngo = menakutkan aku nyaris tak matilah kamu ni.

sort of.

=)

mr. izuan said...

lagu jem and the holograms? tajuknya apa? lagu tema dia ker? ish aku pun minat gak citer tuh masa kecik2 dulu.

little e=two said...

haha.tergelak sekejap
tapi memang betul pun
tgk2 ade roti lompat kuar dr toaster tu
;p

sumi said...

saya sangat setuju!!!

tak kiralah berapa lama pun menyiapkan mental & fizikal untuk tidak melompat & melatah kerana terkejut..percayalah...ia tetap akan terjadi jua..

Jebon said...

asra : Ooo.. terima kasih sebab sudi terjemahkan.

izuan : ye la, theme song dia. yang Jem is truly outrageous. Truly, truly,truly outrageous woo ooo Jem...the music's contagious (outrageous)Jem is my name. No one else is the same. Jem is my name.. Jem!

Jebon said...

little e=two : kan? terkejut kan? ha.. aku bukan keseorangan.

sumi : haha! iya! saya juga bersetuju dengan kamu..

izuan said...

manalah aku tau.. aku ingatkan theme song versi satu lagi tuh. yang macam nih:

Me and my friends are Jem girls
Jem! Jem is my name
Exciting adventure, fashion and fame
Once you're a Jem girl, you're never the same
Come on, come on and be a Jem girl
Jem! Jem is my name.

Me and my friends are Jem girls
Jem! Jem is my name
Truly outrageous, that's a Jem girl
Glamour, fashion and fame.
Exciting adventure, fashion and fame
Once you're a Jem girl, you're never the same
Come on, come on and be a Jem girl
Jem! Jem is my name. (Jem!)

mungkin ko patut buat satu entry khas kenapa ko letak lagu tema Jem & The Holograms sebagai alarm handphone kau dan bukannya lagu New Boyz hehe.

YoU-TaQ said...

Cite katun yg suke make up bintang2 love2 kt muke tu kan?? org indon kata 'kereennn'..omputih kata 'cooolll'
subang diorg bleh wat senjata utk mempertahankan diri..bintang tajam2..hahaha..lawak dowh..

the red shoe said...

saya pun bermasalah dengan bunyik toaster, sampai kene tutop kedua2 blah telinge dgn tangan sehingga roti tu melompat...

ara said...
This comment has been removed by the author.